Quantcast

Emil Lindholmilla selkeä taktiikka MM-ralliin – ”Jos näin tapahtuu, olet tuloksissa korkealla”

Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Emil Lindholm ja kartanlukija Reeta Hämäläinen ovat uuden haasteen edessä, kun he starttaavat torstai-iltana käynnistyvään Kreikan MM-ralliin.

Kreikan Akropolis-ralli palaa MM-kalenteriin kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Toksport-tallin Skoda Fabia Rally2 -autolla kilpaileva Lindholm tiedostaa, että ehjällä ajosuorituksella voi nousta korkealle WRC3-luokan tuloksissa.

Kreikan MM-osakilpailu asettaa autot ja miehistöt tunnetusti koville. Ensimmäistä kertaa Akropolis-ralliin starttaava Lindholm kertoo, että he ovat tallinsa kanssa tehneet hyvän valmistautumisen kilpailuun.

– Reitillä on kahden sorttista tietä: todella huonokuntoista ja muutama pätkä yllättävänkin hyvässä kunnossa olevaa tietä. Se, miten teiden pinta lähtee täällä purkautumaan, on oma tarinansa, joka sitten kisassa nähdään, Lindholm kertoo tiedotteessaan.

– Aika korkealla autolla reitille pitää kuitenkin lähteä. Ennakkotestit menivät hyvin ja kaikki on viikonloppua varten kunnossa.

Kreikan Akropolis-ralli on tunnetusti kilpailu, jota ei voi ajaa kaasu pohjassa.

Katso alapuolelta edellisen Belgian MM-rallin parhaat palat. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,385507″ ap mute]

– Autoa ja renkaita pitää säästää. Myös kuumuus voi aiheuttaa ongelmia. Erikoiskokeilla on isoja reikiä ja korkeita maapatteja, joten pahimmissa paikoissa pitää ajaa korostetun hiljaa. Ajoimme jo Portugalissa omasta mielestänne varovasti, ja silti sattui ja tapahtui.

– Täällä pitää ajaa korostetun varovasti, ja se on se keino, jolla ralli pitäisi selvittää ongelmitta. Ja jos näin tapahtuu, olet WRC3-luokan tuloksissa korkealla. Tässä kisassa tärkeintä on säätää vauhti olosuhteiden mukaiseksi, Lindholm muistuttaa.

Akropolis-ralli käynnistyy torstai-iltana lyhyellä yleisöpätkällä Ateenassa. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Lue myös nämä

  • Uusimmat