Emil Lindholm varmistellen Kouvolan SM-rallin voittoon – ”Yllättävän täpärälle meni

Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Merita Mäkinen

Skoda-kuljettaja Emil Lindholm ajoi rallin SM-sarjan toiseksi viimeisen SM-osakilpailun voittoon Kouvolassa lauantaina.

Kauden kolmannen ykköstilan myötä Lindholm ja kartanlukija Mikael Korhonen starttaavat kolmen viikon kuluttua SM1-luokan Suomen mestaruuden ratkaisevaan Pohjanmaa-ralliin yhteispisteiden kärkipaikalta.

Kouvolassa Lindholm ajoi rallin johdossa lähdöstä maaliin. Viimeisen erikoiskokeen varmistelun myötä ero toiseksi ajaneeseen Teemu Asunmaahan kaventui 5,2 sekuntiin. Samalla erolla rallin kolmanneksi ajoi Mikko Heikkilä.

– Yllättävän täpärälle meni. Iltapäivän toinen lenkki oli haasteellinen ajaa ensimmäisenä autona. Tiellä oli mutaa ja minun piti piirtää sinne omat ajolinjani. En ottanut yhtään riskejä, koska pito vaihteli paljon. Välillä oli syviä uria, kuivaa ja taas seuraavan mutkan takana liukasta mutaa. Viimeisellä EK:lla hävisimme 14,2 sekuntia, mutta se oli tietoinen valinta. Ralli meni niin kuin pitikin, Lindholm hymyili maalissa.

Kilpailun puolivälissä Lindholm oli kellottanut jokaiselle neljälle EK:lle pohja-ajan ja johti tauolla kilpailua 15,8 sekunnilla. Päivän viidennen pohja-ajan Lindholm kellotti rallin kuudennelle ja toiseksi viimeiselle erikoiskokeelle. Ennen viimeistä pätkää Lindholm johti rallia 19,2 sekunnilla.

– Tänään oli kiva ajaa. Ajoimme ehjän kilpailun ja meillä ei ollut ainoatakaan tilannetta. Fiilis oli koko ajan hyvä. Myös automme tuntui todella hyvältä, ja kiitos siitä tiimille. Kiitokset myös kaikille
yhteistyökumppaneille. Voittoa tavoiteltiin ja se tuli, joten olemme suoritukseemme tyytyväisiä. Tästä on hyvä jatkaa kolmen viikon kuluttua Seinäjoella.

Rallin SM-sarjan ratkaiseva viimeinen osakilpailu ajetaan 25. – 26. syyskuuta Seinäjoella. Kauden viimeisestä osakilpailusta jaetaan puolitoistakertaiset pisteet. Sarjan loppupisteisiin lasketaan neljän parhaanosakilpailun pisteet.

SM2-luokassa voiton vei Mitsubishi-kuski Jaro Kinnunen. Kaksivetoisten SM3-luokan nopein oli Fordilla ajava Lauri Joona.