Quantcast

Emil Lindholm valotti MM-rallisuunnitelmiaan – suomalaismestari joutui jättämään testin väliin

Emil Lindholm ja kartanlukija Reeta Hämäläinen voittivat menneellä MM-rallikaudella WRC2-luokan mestaruuden.
Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Miika Wuorela
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viimeisin viikko on mennyt Lindholmilta, 26, toipuessa sitkeästä flunssasta, joka vei helsinkiläisen sänkypotilaaksi. Lindholm joutui jättämään väliin sekä Kansainvälisen autoliiton FIA:n palkintojenjaon Bolognassa että Skodan parhaillaan menossa olevan lumitestin Lapissa. Testissä Lindholmia tuuraa Kris Meeke.

Menneestä kaudesta jäi silti Lindholmille hyvä maku suuhun. Mestaruus oli kruunu kaudelle, jonka aikana tunteet vaihtelivat laidasta laitaan.

– Kyllähän mestaruus hyvältä maistuu. Kausi oli kuitenkin aika raskas ja pari vaikeaa kautta oli jo alla, joten vihdoin onnistuneen vuoden saavuttaminen tuli hyvään paikkaan, Lindholm huokaisi.

Ensi kaudeksi Lindholmille sovitellaan suunnilleen samanlaista työrupeamaa MM-sarjassa Skodalla kuin menneellä kaudella. Myös työ Skodan testikuljettajana jatkuu.

– Siltä näyttää. Mitään ei ole vielä sovittu, mutta todennäköisesti lähipäivinä sovitaan – tämän vuoden puolella joka tapauksessa. Ruotsista olisi tarkoitus kausi aloittaa, suomalaiskuljettaja valottaa.

Kauden aikana Lindholm ja Hämäläinen olivat tien päällä jatkuvasti. Kaksikko ajoi uudella Fabia RS Rally2 -autolla testiä yli 50 päivää. Reissussa vietettyjä vuorokausia kertyi 200.

Loppukesästä ajo alkoi sujua siihen malliin, että WRC2-mestaruus tuli käden ulottuville. Sitä tilaisuutta Lindholm ei jättänyt käyttämättä.

– Kauteen mahtui moniakin huippuhetkiä, mutta kriittisin oli varmastikin Kreikan osakilpailu. Se toi meidät mestaruustaisteluun, joten se oli aika huikea onnistuminen.

Seuraavat kaksi viikkoa Lindholmilla menee kaikkea muuta tehdessä kuin rallia miettiessä.

– Joulun aika menee ihan kotona. Olen jouluihmisiä, joten odotan jo sitä. Parin viikon breikki tulee tarpeeseen. Jos saisi tämän flunssan pois, haaveili Lindholm.

Rallin MM-kausi käynnistyy tammikuun puolivälin jälkeen Monte Carlon osakilpailulla. Ruotsin talviralli on ohjelmassa helmikuussa.

Katso alta kooste kauden päättäneen Japanin MM-rallin WRC2-kisasta, jossa Lindholmin mestaruus varmistui.

Lue myös nämä

  • Uusimmat