Quantcast

Emil Lindholm tunnistaa Akropolis-rallin haasteet – ”Ei alusta loppuun kaasu pohjassa”

Toksport WRT:n Skoda Fabia Rally2 Evo -autolla kilpailevat Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen tiedostavat viikonloppuna ajettavan Kreikan MM-rallin haasteet.
Reeta Hämäläinen ja Emil Lindholm
Reeta Hämäläinen ja Emil Lindholm. Kuva: Merita Mäkinen/Meritapix
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viime vuonna kahdeksan vuoden tauon jälkeen rallin MM-kalenteriin palannut Kreikan Akropolis-ralli tunnetaan yhtenä MM-sarjan haastavimmista osakilpailuista. Rallin soratiet ovat autoja koettelevia kuoppaisia ja kivisiä, ja vaikka tämän vuoden nuotitusjaksolla on satanut vettä, ralliviikonlopulle luvattu kuumuus asettaa miehistöt ja autot koville.

Lindholm ja Hämäläinen ajoivat ralliin valmistavat testit sunnuntaina. Viime vuonna kaksikko ajoi WRC3-luokassa Kreikassa neljänneksi.

– Testeistä jäi hyvät fiilikset. Aika pitkälti samankaltaisilla säädöillä starttaamme ralliin kuin vuosi sitten. Auto tuntui alusta lähtien hyvältä. Tänä vuonna reitin tiet ovat profiililtaan hienoja. Huonokuntoisia osuuksia totta kai välissä löytyy, mutta ihan ajettavaa tietä suurimmalta osin kuitenkin. Ei mitään louhikkoa, Lindholm kertoo.

Lähtökohdat Kreikan MM-ralliin ovat hyvät. Suomalaiskaksikko ajaa WRC2-luokan MM-pisteissä neljäntenä ja WRC2 Junior-luokan pisteissä yhden osakilpailun muita vähemmän ajaneena toisena. 

– Mahdollisimman hyvää tulosta ja pisteitä lähdemme viikonlopulta ajamaan. WRC2-luokassa taistelemme mitaleista ja WRC2 Junior-luokassa mestaruudesta. Molemmissa sarjoissa mahdollisuuksia on, mutta toki Junior-sarjan tilannetta seuraamme eniten, Lindholm sanoo.

– Voin tunnustaa, että pidän näistä teistä ja tästä rallista. Akropolis-ralli on ihan erilainen haaste kuin kauden aikaisemmat rallit. Edessämme ei ole alusta loppuun kaasu pohjassa ajettava ralli vaan hieno ja myös strateginen kisa. Pitää tietää, missä ajaa kovaa ja toisaalta tunnistaa ne paikat, joissa tulee säästää autoa ja renkaita, Lindholm jatkaa.

Lindholm ja Hämäläinen lähtevät reitille lähtönumerolla 25 ja lähtöpaikalla 18. 

Kauden kymmenes MM-osakilpailu käynnistyy torstai-iltana Ateenan olympiastadionilla, jonne odotetaan jopa 60 000 katsojaa. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Lue myös nämä

  • Uusimmat