Emil Lindholm tähtää podiumille Lahden SM-rallissa – ”Alusta asti on mentävä, mikäli aikoo pärjätä”

Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Meritapix/Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen suuntaavat viikonloppuna ajettavaan Lahden SM-ralliin palkintosija mielessään. 

Rallin SM-sarjassa on Lahden kisan jälkeen ajettu viisi osakilpailua ja heikoin tulos pudotetaan pisteistä pois. TGS Worldwiden Skoda Fabia R5 Evolla ajavat Lindholm ja Hämäläinen sijoittuivat Kouvolassa talvella neljänneksi, joten tätä parempaa tulosta on tilauksessa.

– Edellisen SM-rallin (voitto) jälkeen toiveet ovat korkealla. Ajo-olosuhteet ovat kysymysmerkkinä, sillä ajamme rallia historic-autojen perässä. Ja jos sataa vettä, niin tilanne on taas ihan uusi. Pakko siellä on hakea omaa linjaa, vaikka ajoura olisi missä. Joka tapauksessa tulevana viikonloppuna meillä on edessämme monta uutta tekijää, Lindholm ruotii.

– Yritämme Lahdessa tietysti myös parantaa kauden heikointa tulostamme (neljäs Kouvolassa). Kaikki lisäpisteet ovat tässä kohtaa kautta tärkeitä, Lindholm jatkaa.

MRF Tyresin rallirenkailla kilpaileva Lindholm ja hänen kakkosohjaajansa Hämäläinen starttaavat matkaan luottavaisina. Kaksipäiväisen rallin reitti suuntautuu Sysmän, Hartolan ja Lammin alueille, joilla Lindholm ei ole rallia aiemmin ajanut.

– On vain hyvä, että pääsemme ajamaan erikoiskokeita puhtaasti nuotista. Se on ollut tähänkin asti vahvuutemme. Rallin avauspäivä perjantai on jo tärkeä päivä, sillä silloin ajetaan kolmasosa erikoiskoekilometreistä. Alusta asti on mentävä, mikäli aikoo pärjätä.

Ralli käynnistyy Lahdesta SM-luokkien osalta perjantaina iltapäivällä, jolloin reitti suuntautuu Sysmään ja Hartolaan.  Ohjelmassa on kolme erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 35,64 kilometriä.

Kisa jatkuu Lahdesta lauantaiaamuna. Lammille suuntautuvan reitin ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 74,81 kilometriä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat