Quantcast

Emil Lindholm tähtää kovaan tulokseen MM-rallissa – ”Nämä tiet sopivat minulle”

Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Emil Lindholm ja kartanlukija Reeta Hämäläinen starttaavat luottavaisina Katalonian MM-rallin vauhdikkaille asvalttiteille.

Espanjan osakilpailu on yksi Lindholmin suosikkiralleista. Lindholm on ajanut rallin kertaalleen vuonna 2019, jolloin hän sijoittui yleiskilpailussa 13:nneksi ja WRC2-luokassa toiseksi.

– Ajoin pari vuotta sitten täällä ensimmäisen kerran, mutta silloin yksi kilpailupäivä ajettiin soralla ja nyt koko ralli ajetaan asvalttialustalla. Siltä reissulta tulevan kisan asvalttipätkät jäivät positiivisella tavalla mieleeni. Tykkään ajaa asvaltilla ja nämä tiet sopivat minulle, Skoda-kuljettaja Lindholm kertoo tiedotteessaan.

Lindholm on WRC3-luokan MM-pisteissä kolmantena. Hän on ajanut luokan MM-loppupisteisiin oikeuttavat seitsemän osakilpailua, joten Espanjasta Lindholm ei saa enää laskea MM-pisteitä hyväkseen.

– Emme aja MM-pisteistä vaan kokemuksesta tulevaisuutta varten ja tuloksesta, mutta meillä ei ole tarkoitus lähteä repimään hirveästi. Yritämme taas kerran tehdä oman parhaamme. Tässä on kaksi hyvää tulosta alla ja sellaiseen tähtäämme täälläkin, Suomen MM-rallissa luokkavoiton ottanut Lindholm sanoo.

– Perjantain reitti on pääosin uutta. Aika teknistä tietä ja samantapaista kuin koko reitti täällä yleensäkin on. Reitillä on välillä aika nopeitakin osuuksia. Kelin pitäisi olla poutainen koko viikonlopun ja se olisi mukavaa, koska jos täällä sataa niin kuin kaksi vuotta sitten, mutkien leikkauksista nousee paljon mutaa ja likaa tielle.

Lindholm muistuttaa, että Katalonian MM-ralli ei ole sarjan helpommasta päästä.

– Taso on kova, täällä ajetaan kovaa, ja erot ovat pieniä ja virheet kostautuvat. Isoja eroja on vaikea ajaa kiinni. Kyllä tämä kisa on enemmän nopeus- kuin kestävyyskilpailu, Lindholm ennakoi.

Katalonian ralli käynnistyy perjantaiaamuna ja päättyy sunnuntaina.

Katso alta Katalonian MM-rallin ennakko.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,389930″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat