Quantcast

Emil Lindholm sai lisää töitä – ajaa jälleen Italiassa

Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: MRF Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen osallistuvat viikon kuluttua kilpailtavaan rallin soramestaruussarjan osakilpailuun Italiassa. Suomalaiskaksikko kilpailee ensi viikonloppuna Citta di Arezzo – Valtiberina -rallissa italialaisen HK Racingin Skoda Fabia R5:lla.

Lindholm ja Korhonen ajoivat viime viikonloppuna intialaisen rengasyhtiö MRF:n renkailla Rooman EM-rallissa. MRF oli ilmeisen tyytyväinen suomalaiskaksikon panokseen, sillä puhelin soi nopeasti uuden testikisan tiimoilta.

– Rooman EM-rallin jälkeen Luca Pregliasco otti meihin yhteyttä ja ehdotti kyseisen rallin ajamista. Kun samanaikaisesti MRF Tyres halusi ajaa yhden sorarallin ennen EM-sarjan toista osakilpailua Latviassa, tahtotilat kohtasivat ja pääsimme Italian soramestaruussarjan osakilpailusta sopimukseen.

– Tuleva ralli on minulle ja rengastehtaalle tärkeä testi ennen EM-sarjan seuraavaa osakilpailua. En ole koskaan aiemmin ajanut MRF Tyresin sorarenkaalla, joten edessä on todella hyvä mahdollisuus päästä kokeilemaan uutta rengasta tositoimissa.

Lindholm pääsee nuotituksen jälkeen ajamaan testiä juuri ennen rallin alkua. Tuleva kilpailu ajetaan Firenzen eteläpuolella Arezzon kaupungin ympäristössä.

– Uskon, että italialaistiimillä on hyvä tieto siitä, millaisissa säädöissä automme tulee kyseiseen ralliin olla tai ainakin millaisilla säädöillä kannattaa testiin lähteä. Testissä ehdimme kokeilemaan myös monia asioita, jos tarve niin vaatii. Kiitos taas kaikille yhteistyökumppaneille siitä, että tämä mahdollisuus meille avautui. Pitkän ajotauon jälkeen on tärkeätä saada ajorutiini sellaiseen malliin, jota se ennen koronataukoa oli, Lindholm muistuttaa.

Lindholm tähtää ensisijaisesti rallin maaliin, mutta muistuttaa, että vauhtiakin pitää löytyä.

– Renkaalle on hyvä saada kilometrejä alle, testata sen kulumista ja oppia sen käyttäytymistä. Totta kai aiomme ajaa myös tulosta. Yritämme sulauttaa nämä kaksi asiaa mahdollisimman onnistuneesti ja järkevästi yhteen. Testiä ja tulosta. Se on agendamme tulevaan ralliin.

Italian sorarallimestaruussarjaan kuuluva Citta di Arezzo – Valtiberina -rallissa ajetaan vain kolme eri erikoiskoetta, joista kaksi kahdesti ja yksi kolmeen eri kertaan.

Lue myös nämä

  • Uusimmat