Quantcast

Emil Lindholm otti komennon Lahden SM-rallissa, Esapekka Lappi säväytti uudella Toyotallaan

Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: AKK / Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan viides osakilpailu käynnistyi perjantaina kolmella erikoiskokeella, joille yhteismittaa kertyi reilut 35 kilometriä. Kuninkuusluokassa kovinta vauhtia on pitänyt Emil Lindholm.

Kilpailu jatkuu huomenna lauantaina, kun luvassa on vielä kuusi erikoiskoetta ja lähes 75 erikoiskoekilometriä.

Kolmen erikoiskokeen jälkeen SM1-luokan johdossa on Emil Lindholm, joka ajoi illan erikoiskokeet läpi 7,4 sekuntia nopeammin kuin toisena oleva Mikko Heikkilä.

– Hyvin on alkanut, todella hienot tiet, joten on makea päästellä. Koitetaan huomenna jatkaa samaan tahtiin mutta kuitenkin järki matkassa, Lindholm kertoi päivän päätteeksi.

– Ensimmäiset kaksi erikoiskoetta tuntuivat menevän ihan mukavasti. Kolmonen tuntui todella liukkaalta varsinkin jarrutuksissa ja rytmi hieman kärsi. Irtosoraa oli aika paljon tiellä, Heikkilä puolestaan sanoi.

Luokan kolmas avauspäivän jälkeen on Viron Egon Kaur, joka on vain 0,4 sekunnin päässä Heikkilästä. Hallitseva Suomen mestari Teemu Asunmaa aloitti varovasti ja on neljäntenä 10,9 sekuntia Lindholmin perässä.

Luokan viiden kärjen avauspäivän jälkeen täydentää paluun SM-sarjaan tehnyt Eerik Pietarinen, joka on jäänyt Lindholmista 16,4 sekuntia.

Esapekka Lappi hurjassa iskussa SM2-luokassa

Testimielessä uudella Toyotan N5-Yariksella lahden SM-ralliin ilmoittautunut Esapekka Lappi ajoi päivän jokaiselle erikoiskokeelle luokkapohjat. Kovasta vauhdista kertoo myös se, että Lappi on pienempitehoisella autollaan yleiskilpailussa tällä hetkellä kuudentena 23 sekuntia Lindholmin perässä.

Eroa toisena tulevaan Jaro Kinnuseen Lappi on kerryttänyt jo 20,8 sekuntia. Anssi Rytkönen on kolmas reilu puoli minuuttia kärkeä perässä.

Luokan pistekärki ja nelospaikkaa hallussa pitävä Ville Hautamäki on jäänyt jo peräti 46 sekunnin päähän.

Hokkala SM3-luokan piikkipaikalla – SM4-luokassa draamaa heti avauserikoiskokeella

SM3-luokassa saatiin mielenkiintoa luokkaan jo ennen kisan alkamista. kun luokan kaksi kärkinimeä, Lauri Joona ja Tuukka Hallia eivät ilmoittautuneet mukaan ralliin. Joona ajaa kilpaa JWRC-sarjassa Belgiassa samaan aikaan Hallia tiimeineen ei saanut Pohjanmaa-rallissa tapahtuneen ulosajon jäljiltä autoa kuntoon Lahteen.

Luokan pisteissä kolmantena ennen Lahden osakilpailua ollut Henri Hokkala hallitsi odotetusti tapahtumia ja on johdossa avauspäivän jälkeen. Hokkalan vanavedessä toisena on upean avauspäivän ajanut Kristian NieminenRoope Korhonen seuraa reilun 10 sekunnin päässä johtavaa Hokkalaa.

SM4-luokassa saatiin heti kättelyssä draamaa, kun luokan ylivoimainen pistekärki Oskari Heikkinen ajoi ulos ja joutui keskeyttämään toiselle erikoiskokeelle. Renaultista Fordiin täksi kilpailuksi vaihtanut luokan pistekakkonen Jere Pensas kiitti ja kuittasi kärkipaikan avauspäivän päätteeksi.

Kesäkauden takkuisasti aloittanut Konsta Saarinen ajoi hienosti ja on toisena reilun sekunnin päässä Pensaasta. Luokan kaksi edellistä osakilpailua voittanut Juho Koski-Lammi täydentää kolmen parhaimmiston.

Lahden SM-ralli, tilanne EK3/9 jälkeen: 

 1. Emil Lindholm  Skoda 17.12,2
 2. Mikko Heikkilä  Skoda  +7,4
 3. Egon Kaur    VW    +7,8
 4. Teemu Asunmaa  Skoda  +10,9
 5. Eerik Pietarinen VW   +16,4 
 6. Esapekka Lappi  Toyota +23,0
 7. Juha Salo    Skoda  +30,0
 8. Aleksi Röyhkiö  Skoda  +33,2
 9. Jaro Kinnunen  Mitsu  +43,8
10. Kalle Markkanen Skoda  +48,5

Lue myös nämä

 • Uusimmat