Emil Lindholm nousi huikeaan rallivoittoon

Emil Lindholm ajoi voittoon lauantaina päättyneessä Kuopion SM-rallissa.
Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK

Lindholm nousi talvikauden päättäneen kilpailun kärkeen vasta viimeistä edellisellä erikoiskokeella. Skoda-kuljettaja Lindholm kävi tiukan kamppailun ykkössijasta virolaista Egon Kauria vastaan, joka taipui suomalaiselle lopulta 4,1 sekunnin erolla.

Lindholm oli omaa luokkaansa rallin kahdella viimeisellä erikoiskokeella. Kaksi perättäistä pohja-aikaa takasi Lindholmille kauden toisen osakilpailuvoiton.

Voitto nosti Lindholmin SM-sarjan pistejohtoon. Kaur on sarjassa toisena kahdeksan pisteen päässä Lindholmista. SM1-luokkaa ennen Kuopion osakilpailua johtanut Mikko Heikkilä joutui keskeyttämään lauantaina kisan kärkipaikalta tekniseen vikaan.

Konkarikuljettaja Juha Salo ajoi kolmanneksi Kuopiossa. Eroa kärkeen kertyi 37,9 sekuntia.

Teemu Asunmaa ei löytänyt huippuvauhtia Kuopion ympäristössä. Asunmaa joutui tyytymään neljänteen sijaan 47,8 sekuntia kärjelle jääneenä. Aleksi Röyhkiö jäi Asunmaasta vain 0,3 sekuntia ja sijoittui viidenneksi.

Rallicrossin parista paremmin tunnettu Niclas Grönholm ajoi kuudenneksi Kuopiossa. Hän jätti taakseen Anssi Valkosen ja Anssi Rytkösen.

Roope Korhonen ajoi voittoon SM3-luokassa, jossa kilpaillaan nelivetoisilla Ford Fiesta Rally3 -autoilla. Lauri Joona taipui luokassa toiseksi kuuden sekunnin erolla.

Rallin SM-sarjan kesäkauden avauskilpailu ajetaan Turun ympäristössä toukokuun puolivälissä.