Quantcast

Emil Lindholm löysi vauhtia Rooman EM-rallissa, venäläistähti karkaamassa voittoon

Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Frederic Le Floch
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toni Gardemeisterin tiimin Skoda Fabia Evolla Rooman EM-ralliin osallistuva Emil Lindholm löysi lisää vauhtia lauantai-illan kolmella erikoiskokeella. 

Neljännellä ek:lla Lindholm oli jo neljänneksi nopein ja seuraavalla pätkällä kuudes. Viimeinen pitkä Santopadren pätkällä eroa tuli taas enemmän. Lindholm ajaa Rooman EM-rallissa intialaisen rengasvalmistaja MRF:n testiä. Kokonaistilanteessa Lindholm on kymmenentenä minuutin ja 40 sekuntia kärkeä perässä.

– Me olemme edelleen hieman ongelmissa, mutta iltapäivä oli jo parempi. Asvaltti on hieman oudompi alusta meille. Teimme huollossa säätöihin pieniä muutoksia ja fiilis oli heti parempi, Lindholm kommentoi.

Lindholmin kohentunut vauhti nosti kuitenkin osakkeita tulosliuskalla. Esimerkiksi seitsemäntenä oleva Hyundain Gregoire Munster on vain 6,4 sekunnin päässä.

Rallin johdossa ajaa Citroenilla kaasutteleva venäläinen Aleksei Lukjanuk, joka on karannut jo yli puolen minuutin päähän toisena olevasta Volkswagenin Giandomenico Bassosta. Illan erikoiskokeilla kolmanneksi nousi norjalainen teinitähti Oliver Solberg, joka on jäänyt kärhestä 47,1 sekuntia. Lukjanuk ajoi pohjat kaikille päivän kuudelle ek:lle.

– Homma on sujunut ihan hyvin. Emme ole puskeneet yhtään ylimääräistä. Päivä oli oikein hyvä meille. Meidän paketti näyttäisi toimivan, Lukjanuk totesi.

Romanialainen Skoda-kuski Simone Tempestini on neljäntenä, mutta vain muutaman sekunnin päässä vaanivat Volkswagenin saksalainen Fabian Kreim sekä MM-sarjasta tuttu irlantilaiskuski Craig Breen, joka ajaa Lindholmin tavoin MRF:n rengastestiä.

Rooman rallissa mukana on myös Hyundain WRC-tähti Dani Sordo sekä niin ikään Hyundai i20 WRC:llä ajava Pierre-Louis Loubet ja Fordia ohjastava herrasmieskuski Pedro. Kolmikko ajaa omassa RallyStars-kategoriassaan.

Avauspäivän jälkeen Loubet johtaa niukalla 2,6 sekunnin erolla ennen Sordoa. Espanjalaiskonkari ajoi viidet pohjat, mutta teki yhden puoli minuuttia maksavan virheen, jonka myötä nuori haastaja keikkuu edellä. Pedro on jäänyt Hyundain kuskeista jo seitsemän ja puoli minuuttia.

Rooman EM-ralli, tilanne ek 6/15 jälkeen:
1. Aleksei Lukjanuk Citroen 58.52,7
2. Giandomenico Basso Volkswagen +34,1
3. Oliver Solberg Volkswagen   +47,1
4. Simone Tempestini Skoda    +54,6
5. Fabian Kreim Volkswagen    +59,6
6. Craig Breen Hyundai      +59,7
7. Gregoire Munster Hyundai   +1.33,4
8. Efren Llarena Citroen    +1.33,8
9. Giacomo Scattalon Skoda   +1.39,6
10. Emil Lindholm Skoda     +1.40,0

Lue myös nämä

 • Uusimmat