EM-rallin aika-ajoerikoiskokeella huipputasainen vääntö – Kopecky taipui niukasti venäläiselle

Nikolai Grjazin
Nikolai Grjazin. Kuva: Thomas Fenetre/DPPI

Venäläislupaus Nikolai Grjazin piti nopeinta vauhtia rallin EM-sarjaan kuuluvan Barum-rallin aika-ajoerikoiskokeella.

Aika-ajoerikoiskokeen voitosta käytiin huipputasainen taistelu, sillä neljä nopeinta kuljettajaa mahtui reilun kolmen sekunnin kymmenyksen sisään. Grjazin jätti toiseksi tshekkitähti Jan Kopeckyn, joka taipui venäläiselle vain 0,047 sekunnilla. Skodan tehdastiimiin kuuluva Kopecky on voittanut kotimaassaan kisattavan rallin peräti seitsemästi.

Rallin MM-sarjassa Hyundain tehdastiimin kalustolla kilpaileva Dani Sordo on mukana Tshekin EM-rallissa Hyundain i20 R5 -autolla. Espanjalainen sijoittui aika-ajossa viidenneksi, eroa kärkeen kertyi 1,15 sekuntia.

– Spinnasimme pätkän lopussa, mutta täällä ollaan. Autosta alkoi hieman kadota tehoja, Sordo kertoi aika-ajovetonsa jälkeen.

Kilpailun ainoa suomalaisosallistuja Miika Hokkanen sijoittui neljänneksi alle 27-vuotiaiden junioriluokan aika-ajossa. Peugeot’lla ajava Hokkanen jäi sekunnin itävaltalaiskuljettaja Simon Wagnerin pohja-ajasta.

Barum-ralli käynnistyy perjantai-iltana lyhyellä yleisöerikoiskokeella Zlinin kaupungissa. Kaikkiaan 15 erikoiskoetta sisältävä kilpailu päättyy sunnuntai-iltapäivänä.