Elfyn Evansin nousu mestarisuosikiksi ei yllättänyt Toyotan WRC-tallia – ”Tämä oli tulossa”

Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Patrik Lundin / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan rallitalliin täksi kaudeksi siirtynyt Elfyn Evans on ottanut viimeisen harppauksen rallimaailman kirkkaimmalle huipulle. Walesilainen johtaa MM-sarjaa, kun ajamatta on enää joulukuun alun Monzan osakilpailu. 

Monet yllättyivät alkukaudesta, kun Evans oli heti voittovauhdissa Yaris WRC:llä. Toyotan tekninen johtaja Tom Fowler kuitenkin sanoo, että tiimillä oli hyvin tiedossa Evansin potentiaali.

– Me olemme todella ylpeitä Elfynin saavutuksista tänä vuonna. Hän on ollut voittovauhdissa tai ainakin lähellä sitä kaikissa kisoissa, Fowler sanoo Dirtfish-sivustolla.

Ennen Tommi Mäkisen tiimiin siirtymistä Evans oli voittanut urallaan vain kerran. Koronan supistamalla tynkäkaudella ykköstiloja on tullut kaksi lisää.

– Emme ole yllättyneet hänen vauhdistaan. Me katsoimme todella tarkasti, ketkä kuskit pärjäsivät missäkin ralleissa ja miksi he eivät pärjänneet joissain toisissa kisoissa, Fowler selittää viime vuoden lopun rekrytointiprosessia.

– Kun analysoi Elfynin suorituksia viimeisten parin vuoden ajalta, niin voi nähdä, että tämä (menestys) oli tulossa. Hän oli valmis siirtymään seuraavalle tasolle. Kuten sanottua, emme ole yllättyneitä. Hän on suorittanut sillä tasolla, mitkä mahdollisuudet ovat olleet saatavilla.

Toyota uudisti koko kuskikolmikkonsa täksi vuodeksi. Evans on suoriutunut takuuvarmasti sijoittuen kaikissa kuudessa rallissa vähintään neljänneksi. Sen myötä ero tallikaveri Sebastien Ogieriin on MM-sarjassa 14 pistettä.

– Elfyn tekee todella kovasti töitä ja on ehdottomasti ansainnut asemansa, Fowler summaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat