Quantcast

Ekström hylättiin MM-rallicrossin avauksessa – Grönholm neljäs

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm kilpailee Hyundai i20 -autolla. Kuva: GRX TANECO
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Audin Mattias Ekström ajoi voittoon rallicrossin MM-sarjan avausosakilpailun Barcelonassa sunnuntaina. Ekström nipisti voittoon niukasti ennen puolustavaa maailmanmestaria Johan Kristofferssonia. 

Lopulta kisan tuomaristo kuitenkin päätti hylätä Ekströmin suorituksen. Syynä oli Ekströmin ja Petter Solbergin kolarointi heti kisan lähdön jälkeen ensimmäisessä mutkassa.

Paalupaikalta Barcelonan finaaliin lähti Volkswagenin konkarikuski Solberg, mutta norjalainen töpeksi heti avausmutkassa. Solberg taisteli Ekströmin kanssa johtoasemasta, mutta törmäsi rengaspinoon ja jäi koko joukon hännille.

– Se oli kova finaali. Minä sain Petteriä paremmin startin ja pääsin johtoon. Jokerikierroksen taktiikka toimi myös hyvin. Pysyin keulilla maaliin asti. En tiedä, mitä siinä avausmutkassa oikein tapahtui. Katsoin ikkunasta ja hän oli takana. Ei siinä mitään sen ihmeellisempää, Ekström kommentoi MM-sarjan virallisessa haastettelussa.

– Kausi on nyt aloitettu. Minulla oli vähän hankala viikonloppu, mutta saimme lopulta ihan hyvän lopputuloksen. En ihan saanut Mattiasta kiinni, mutta olen tyytyväinen. Olen myös erittäin pahoillani Petterin puolesta, Kristoffersson puolestaan sanoi.

Podiumille ylsi myös Peugeotin Sebastien Loeb. Ranskalaisen ei aluksi pitänyt edes päästä välieriin, mutta Loeb nousi mukaan varasijalta tallimääräyksen turvin. Loebin välieräpaikan varmisti tallikaveri Kevin Hansen, joka vetäytyi välieristä Loebin edun vuoksi. Lopulta Loeb oli kisassa toinen.

Suomalaistalli GRX Taneco aloitti Hyundai i20:llä kautensa upeasti. Niclas Grönholm ylsi finaaliin ja oli lopulta neljäs Ekströmin hylkäyksen jälkeen. Startti oli erinomainen uudelle tiimille MM-sarjassa. Andreas Bakkerud oli finaalin kolmas. Grönholmille finaalipaikka oli vasta uran toinen. Viimeksi suomalainen nähtiin loppukilpailussa MM-sarjassa viime kaudella Saksan osakilpailussa.

Kristoffersson johtaa MM-sarjaa avauskisan jälkeen. Kristofferssonin ja Solbergin Volkswagenin johtaa tallin MM-taulukkoa.

Rallicrossin MM-sarja jatkuu Portugalissa parin viikon kuluttua.

 

Rallicrossin MM-sarja, Barcelona: 

Finaalin tulokset:

 1. Johan Kristoffersson 04.36,358
 2. Sébastien Loeb +1,215
 3. Andreas Bakkerud +2,389
 4. Niclas Grönholm +7,099
 5. Petter Solberg +11,264
 6. Mattias Ekström – Diskattu

Kuljettajien MM-pisteet – Rallicrossin MM-sarja 2018 (osakilpailu 1/12)

 1. Johan Kristoffersson – 27 pistettä
 2. Petter Solberg – 24 p.
 3. Andreas Bakkerud – 20 p.
 4. Mattias Ekström – 19 p.
 5. Niclas Grönholm – 18 p.
 6. Timmy Hansen – 16 p.
 7. Sébastien Loeb – 14 p.
 8. Janis Baumanis – 12 p.
 9. Timur Timerzyanov – 11 p.
 10. Robin Larsson – 10 p.

Tallien MM-pisteet – Rallicrossin MM-sarja 2018 (osakilpailu 1/12)

 1. PSRX Volkswagen Sweden   51 pistettä
 2. EKS Audi Sport – 39 p.
 3. Team Peugeot Total – 30 p.
 4. GRX TANECO – 29 p.
 5. GC Kompetition – 17 p.
 6. Olsbergs MSE – 14 p.

 

Lue myös nämä

 • Uusimmat