EK8: Teemu Asunmaa yhden pätkän päässä mestaruudesta, Metsälän vuoro ajaa ulos (kuva)

Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Arturs Igavens

Teemu Asunmaa on erittäin lähellä uransa kolmatta rallin Suomen mestaruutta SM1-luokassa. Asunmaa selvitti kunnialla Pohjanmaa-rallin toiseksi viimeisen erikoiskokeen, 9,22 kilometriä pitkän Ylikylän pätkän.

Asunmaa oli rallin toiseksi viimeisellä erikoiskokeella toiseksi nopein vain kymmenyksen pätkän pohjat kirjauttanutta Juha Saloa hitaampana. Asunmaa pitää kisan johtopaikkaa hallussaan 41,1 sekunnin turvin ennen Mikko Heikkilää. Salo on rallissa kolmantena.

Kahdeksannella pätkällä nähtiin yksi keskeytys SM1-luokassa. Kisassa kolmantena ollut Juuso Metsälä ajoi ulos Skoda Fabiallaan ja jäi reitin varteen.

Juuso Metsälä
Juuso Metsälän kisa jäi kesken toiseksi viimeisellä pätkällä. Kuva: Toni Heinonen

Metsälän keskeytyksen myötä yleiskilpailussa viidenneksi nousi Esa Ruotsalainen. Neljäntenä ajaa Aleksi Röyhkiö.

Kilpailun voittotaisto sekä kamppailu Suomen mestaruudesta kuninkuusluokassa katkesi edellisellä erikoiskokeella, kun Emil Lindholm kaatoi Skodansa Länsikylän pätkällä. Samalla pätkällä rajun ulosajon koki myös virolainen Ford Fiesta R2:lla ajava Robert Virves. Virolaisen ulosajon myötä paikalle tuli myös ambulanssi ja pätkä viivästyi loppupäässä ajaneiden kuskien osalta.

SM2-luokan kärkitilaa ennen viimeistä pätkää pitää hallussaan Ville Hautamäki, joka on myös yleiskilpailussa komeasti kuudentena. Hautamäen jälkeen luokassa toisena on Jaro Kinnunen ja kolmantena Riku Tahko.