EK8: Kalle Rovanperä huimassa iskussa – takoi jälleen pohjat tauluun

Toyotan Kalle Rovanperä ajoi toisen pohja-ajan putkeen Viron MM-rallin perjantai-iltapäivän lenkillä.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT

Suomalaiskuski hallitsi hankalat olosuhteet ja kirjautti pohjat nimiinsä 3,5 sekunnin turvin ennen tallikaveri Elfyn Evansia. Samalla Rovanperä kuroi kisaa johtavan Evansin etumatkan enää 10,9 sekuntiin.

– Alku oli tosi hankala, kun tiellä oli paljon vettä. Satoi paljon vettä juuri ennen lähtöä. Keskikohta pätkästä ja loppuosa olivat mukavaa ajettavaa, Rovanperä sanoi WRC All Liven lähetyksessä.

– Alussa satoi tosi paljon, mutta vaikeaa on. Loppupätkä tuli paremmin, Evans komppasi suomalaistähteä.

Hyundain Ott Tänak jatkaa kilpailussa kolmantena. Tänak ei ole pystynyt vastaamaan Toyota-kuskien vauhtiin. Evans on jo puolen minuutin ja Rovanperäkin 20 sekunnin päässä.

Viidennellä sijalla ajaa Hyundain Thierry Neuville. Belgialainen on kärkeä perässä jo yli minuutin. Esapekka Lappi kaasuttelee Toyotallaan Neuvillen edellä 13,3 sekunnin turvin. Aamupäivästä jarruongelmista kärsinyt Lappi on palkintotaistelussa mukana, sillä Tänak on reilun 20 sekunnin päässä.

– Ajoin niin kuin hyvin pystyin. Siellä oli paljon pahoja uria sekä pimeissä paikoissa mutaa. Otin ne varovaisesti, ja hävisin siksi vähän, Lappi summasi.

Kuudennesta sijasta käydään kovaa taistelua. Fordin Pierre-Louis Loubet majailee kuudentena, mutta tallikaveri Adrien Fourmaux sekä Takamoto Katsuta ovat vajaan sekunnin päässä.

WRC2-luokassa Emil Lindholm koki kovia perjantain toiseksi viimeisellä pätkällä. Lindholm rikkoi vasemman etupyöränsä ja jäi luokan pohjista liki minuutin. Kärjessä WRC2-luokassa ajaa Skodan Andeas Mikkelsen, mutta Teemu Suninen vaanii Hyundailla vain 1,9 sekunnin päässä.

Perjantaina Viron MM-rallissa ajetaan vielä yksi erikoiskoe. Ralli päättyy sunnuntaina.

Katso alta kooste perjantaiaamupäivän tapahtumista Viron MM-rallissa. Kilpailun tilanne ja aikataulu ovat videon alla.