EK7: Emil Lindholm tukevassa johdossa tauolle – kolmossijasta tiukka kamppailu

Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: Hannu Rainamo/Hannuphoto

Emil Lindholm on tukevasti kiinni SM-kauden avaavan Arctic Lapland -rallin ykkössijassa, kun kolme erikoiskoetta on ajamatta.

Lindholm selvitti varmasti läpi Ounasvaaran yleisöerikoiskokeen kellotettuaan kolmanneksi nopeimman ajan. Lindholm jäi kaksi sekuntia virolaisen Egon Kaurin kärkinoteerauksesta, mutta hallitseva mestari kasvatti muutamalla kymmenyksellä etumatkaansa Teemu Asunmaahan kokonaistilanteessa.

Lindholm siirtyi viimeiselle huoltotauolle 28,2 sekunnin johtoasemassa. Erikoiskoekilometrejä on jäljellä vielä miltei 90, mutta Lindholmin johto on jo sitä luokkaa, että Asunmaan on vaikea kuroa ajamalla eroa umpeen.

– Loppupäivä voidaan ehkä katsella ja säädellä vauhtia, Lindholm jutteli Moottoriurheilu.tv:n YouTube-lähetyksessä.

– Ounasvaara oli lyhyt, mutta siellä oli paljon haastavia paikkoja. Siellä olisi voinut päättää koko kisan. Se tuli kuitenkin puhtaasti, mestari lisäsi.

Kaurilla ja Mikko Heikkilällä on käynnissä tiukka kamppailu kolmannesta sijasta. Heikkilä pitää hallussaan viimeistä palkintosijaa, mutta Kaur on vain 2,1 sekunnin päässä. Kaksikolla on matkaa Lidholmiin yli minuutti.

– Kaur tulee kovaa takaa. Yritetään nyt ajaa kolmossijasta, Heikkilä totesi.

Ford Fiesta Rally3 -autolla kilpaileva Lauri Joona johtaa SM3-luokkaa ja on yleiskilpailussa kahdeksantena. Roope Korhonen kiristi Ounasvaaralla Joonan kantaan, eroa on nyt enää 4,6 sekuntia.

Ville Hautamäki jatkaa Mitsubishillään SM2-luokan ykkösenä ennen Vesa Hirvosta.

Lauantai-iltana päättyvässä Arctic Lapland -rallissa ajetaan vielä kolme erikoiskoetta huoltotauon jälkeen.