EK6: Thierry Neuville hurjasteli pohjat, Kalle Rovanperän takaa-ajo jatkuu

Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH

Toyotan Kalle Rovanperä nousi yhden sijoituksen Viron MM-rallin kuudennella erikoiskokeella, vajaan 12 kilometrin mittaisella Elvan pätkällä.

Rovanperä oli pätkän toiseksi nopein jäätyään Hyundain Thierry Neuvillen pohja-ajasta 0,7 sekuntia. Neuvillelle pohja-aika oli kilpailun ensimmäinen.

Hyvän ajonsa myötä Rovanperä kohosi pykälän tuloksissa ohi Toyotan Takamoto Katsutan. Seuraavaksi tähtäimessä on toinen tallikaveri, viidennellä sijalla majaileva Elfyn Evans, joka on suomalaista 9,2 sekuntia edellä. Rovanperä oli kisan kärjessä lauantaiaamun avauspätkän jälkeen, mutta rengasrikko seuraavalla pätkällä otti aikaa yli puoli minuuttia.

Hyundain Ott Tänak jatkaa kilpailun kärkipaikalla. Virolaisen johtoasema ennen tiimitoveri Craig Breenia on 6,8 sekuntia. Neuville on kolmantena 11,1 sekuntia Tänakin takana. Toyotan Sebastien Ogier on neljäntenä 15,5 sekuntia kärkeä perässä.

– Kaikki sujui hyvin ja pätkä tuli puhtaasti. Nyt on mukava suunnata kohti huoltoa, Tänak sanoi WRC All Liven lähetyksessä.

– Pätkä tuli hyvin, mutta en ole täysin tyytyväinen. Minulta puuttui vähän luottoa nopeilla osuuksilla. Jatkamme taistelua ja onneksi olemme podium-kilvassa mukana, Neuville puolestaan tokaisi.

Katso alta perjantai-illan avauspätkän parhaat palat. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,348774″ ap mute]

M-Sport Fordin Esapekka Lappi menetti aikaa kärkeen verrattuna kuudennella erikoiskokeella 12,6 sekuntia. Lappi ajoi yhden risteyksen väärään suuntaan ja joutui pakittelemaan takaisin oikealle reitille. Lappi on rallissa kahdeksantena 47,1 sekuntia kärjen takana.

– Onneksi siinä kohdassa oli tilaa tehdä se virhe. Tosi liukasta on koko ajan, Lappi tuskaili.

Ford-kuljettaja Teemu Suninen jatkaa kilpailussa yhdeksäntenä.

Lauantaina Virossa ajetaan vielä huoltotauon jälkeen viisi erikoiskoetta. Kisa päättyy sunnuntaina.