Quantcast

EK5-6: Heikkilä hyökkäsi rallin kärkeen, Niclas Grönholm täräytti ulos

Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: Tonigraphs
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Skodalla ajava Mikko Heikkilä nousi Länsirannikon SM-rallin kärkeen kisan viidennellä ja kuudennella pätkällä. Heikkilän johtoasema on 9,3 sekuntia ennen Teemu Asunmaata. 

– Aika vaikeaa on. Ei ole tuo liukkaus helppoa. Ensin tuntuu, että on pitoa, mutta se häviää sitten kerrasta, Heikkilä mietti.

– Edelleen se on liukasta. Yritin ajaa vähän siistimmin, jos se auttaisi, Asunmaa puolestaan sanoi SM-sarjan Youtube-lähetyksessä

Intialaisen MRF-yhtiön renkailla ajava Emil Lindholm on joutunut antamaan periksi oltuaan kisan kärjessä perjantain asvalttierikoiskokeiden jälkeen. Lindholm oli törmännyt hieman heinäpaaliin kuudennella pätkällä. Lindholm on tippunut kisassa kolmanneksi 9,6 sekunnin päähän kärjestä.

– Oli paali tiellä. Tämä pätkä tuli hyvin. Paljon enempää en olisi voinut laittaa peliin. Hurjaa ajaa nuotista tällaista vauhtia, Lindholm huokaili.

Aleksi Röyhkiö ajoi kuudennelle erikoiskokeelle uran ensimmäiset pohjat SM1-luokassa, vaikka ohjaustehostin temppuili. Kokonaistilanteessa Röyhkiö on neljäntenä.

– Meinaa voimat loppua kesken. Vielä ollaan omaa vauhtia perässä, Röyhkiö kommentoi.

Viidentenä kisassa on Juha Salo ennen Riku Tahkoa.

– Ehkä se pikku hiljaa paranee. On vaikeuksia peräpään pidon kanssa. Jarrutuspito on ihan karmea, mutta kun auto menee poikittain, niin pito häviää, Tahko selitti.

Rallicrossin MM-sarjan puolelta tuttu Niclas Grönholm oli ajanut ulos kuudennella pätkällä. Saman kohtalon oli kokenut myös Juuso Metsälä.

– Siellä oli Metsälä ajanut ulos. Myös Niclas oli ajanut puihin. Kaikki vaikutti kuitenkin olevan kunnossa, sillä miehet olivat ulkona autosta, Mitsubishi-kuski Ville Hautamäki kertoili maalissa.

Länsirannikon SM-rallissa ajetaan vielä seitsemän erikoiskoetta.

Länsirannikon SM-ralli, tilanne EK6/13 jälkeen:
 1. Mikko Heikkilä Skoda 26.39,8
 2. Teemu Asunmaa  Skoda   +9,3
 3. Emil Lindholm  Skoda   +9,6
 4. Aleksi Röyhkiö Skoda  +22,7
 5. Juha Salo    Skoda  +25,5
 6. Riku Tahko   Hyundai +44,7
 7. Stig Andervang Skoda +1.12,9
 8. Jaro Kinnunen  Mitsu +1.23,8
 9. Ville Hautamäki Mitsu +1.25,4
10. Kari Hämäläinen VW   +1.31,7
11. A-P Koivisto  Skoda +1.33,9
12. Priit Koik   Ford  +1.34,5
13. Anssi Rytkönen Mitsu +1.34,9

 

Lue myös nämä

 • Uusimmat