EK4-5: Asunmaa näytti ajamisen mallia, Grönholmille keskeytys

Teemu Asunmaa tarrasi vahvasti kiinni Pohjanmaan SM-rallin voittoon lauantain kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella.
Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Asunmaa tykitti molemmille pikataipaleille pohja-ajan ja johtaa kisaa nyt 12,2 sekunnin turvin ennen Benjamin Korholaa. Myös Hyundai-kuski Korhola oli lauantain avauspätkillä hyvässä vireessä. Korhola ohitti kokonaistilanteessa SM-sarjan kärkimiehen Roope Korhosen 0,4 sekunnilla.

Neljännellä sijalla kokonaistilanteessa on Anssi Rytkönen, joka on taipunut kärjelle jo 40,3 sekuntia. Viidettä sijaa pitää hallussaan ruotsalainen Jari Liiten, joka on jäänyt Rytkösestä vain 6,3 sekuntia.

Historic-luokituksen Toyota Celicalla kisaava Jari-Matti Latvala on kotiteillään yleiskilpailun kuudentena. Toyotan WRC-tallin päällikkö kisaa Pohjanmaalla Esapekka Lapin kartturin Janne Fermin kanssa. Vaikka alla on kolme vuosikymmentä vanha kalusto, on eroa tullut yleiskilpailun kärkeen kuitenkin vain siedettävä minuutti.

SM1-luokan kärkikuskeista Niclas Grönholm joutui keskeyttämään ulosajoon aamun avauspätkällä. Samalla katkesi nuoremman Grönholmin kahden kisan palkintosijaputki SM-sarjassa.

SM2-luokassa Henri Hokkala on jo varmistelemassa mestaruuttaan. Tikkakoskelainen on kiinni viidennessä perättäisessä luokkavoitossa SM-sarjassa. Hokkalan pahin kilpakumppani Jesse Kallio ajoi ulos tieltä lauantaina, joten Hokkala voi jo varmistella loput erikoiskokeet.

Pohjanmaan SM-rallissa ajetaan vielä neljä erikoiskoetta lauantaina.

Pohjanmaan SM-ralli, tilanne EK5/9 jälkeen:

SijaKuskiTalliAika
1.Teemu AsunmaaSkoda28.55,3
2.Benjamin KorholaHyundai+12,2
3.Roope Korhonen Toyota+12,6
4.Anssi RytkönenSkoda+40,3
5.Jari LiitenSkoda+46,5
6.Jari-Matti LatvalaToyota+1.01,1
7.Tommi JylhäSkoda+1.06,0
8.Henri HokkalaFord+1.08,9
9.Tuukka-Matias KiviojaSkoda+1.13,6
10. Jooa IivariSkoda+1.17,4

Lue myös nämä

  • Uusimmat