EK4-5: Andreas Mikkelsen dominoi Unkarin EM-rallia – ”Aika paljon katsojia”

Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen. Kuva: Bastien Roux / DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain WRC-tallista viime kauden päätteeksi potkut saanut norjalainen Andreas Mikkelsen ajaa kauden ensimmäistä ralliaan Unkarissa. Mikkelsen on aloittanut EM-kauden neljännen osakilpailun komeasti, sillä norjalaistähti johtaa kisaa viiden ajetun erikoiskokeen jälkeen. 

Mikkelsenin etumatka on 5,1 sekuntia ennen Citroenilla ajavaa venäläistä Aleksei Lukjanukia. Mikkelsen kirjautti lauantain aamupäivän lenkin neljästä erikoiskokeesta kolmelle pohja-ajan.

Koronapandemiasta huolimatta unkarilaiset rallifanit ovat ainakin Mikkelsenin mukaan löytäneet pätkän varrelle sankoin joukoin.

– Meillä on ollut hyvä aamu. Meillä oli tällä pätkällä kovat renkaat, mikä ei ollut paras mahdollinen valinta. Aika paljon on katsojia, Mikkelsen totesi viidennen EK:n maalissa.

– Ei mennyt hullummin. Olen tyytyväinen autoon. Konepelit meinasi kuitenkin välillä aueta, mikä hankaloitti näkyvyyttä, Lukjanuk puolestaan sanoi.

Kolmantena kilpailussa ajaa Hyundain WRC-tallista tälläkin kaudella tuttu Craig Breen. Irlantilaiskuski on jäänyt kärjestä 15 sekuntia. Neljäntenä oleva Oliver Solberg on ottanut kärkeen nähden takkiin jo 34,3 sekuntia.

– Oli todella nautinnollinen pätkä, ihan niin kuin Saksan MM-rallissa. Aamu ei ollut paras mahdollinen, mutta pitää ottaa opiksi. Olen silti tyytyväinen, Solberg tokaisi.

Emil Lindholm on viiden ajetun erikoiskokeen jälkeen kilpailussa seitsemäntenä. Eroa kärkeen on muodostunut 47,9 sekuntia. Kuudentena oleva Itävallan Niki Mayr-Melnhof on suomalaista edellä vain 1,4 sekunnin turvin.

– Meni ihan ok ja oli nautinto ajaa. Odotin, että olisi ollut liukkaampaa, Lindholm summasi.

Huoltotauon jälkeen Unkarin EM-rallissa ajetaan lauantaina vielä samat neljä erikoiskoketta uudelleen. Kisan päätöspäivänä sunnuntaina ohjelmassa on kuusi pätkää.

Unkarin EM-rallin tilanne 5/16 ek jälkeen:
1. Andreas Mikkelsen Skoda  34.48,9
2. Aleksei Lukjanuk  Citroen  +5,1
3. Craig Breen    Hyundai  +15,0
4. Oliver Solberg   Skoda   +34,3
5. Gregoire Munster  Hyundai  +40,1
6. Niki Mayr-Melnhof Ford   +46,5
7. Emil Lindholm   Skoda   +47,9
8. Efren Llarena   Citroen +1.00,6
9. Norbert Herczig  VW   +1.08,1
10. Marijan Griebel  Skoda  +1.20,4

Lue myös nämä

 • Uusimmat