EK2: Toyota-tähdet omilla sekuntiluvuillaan – Rovanperällä ”hirveää” autossa

Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT

Toyotan Sebastien Ogier ja Elfyn Evans tulivat lähes tasatahtia Monzan MM-rallin toisella erikoiskokeella. Kaksikko on jo hieman karannut muilta kuljettajilta kokonaistilanteessa.

Evans päihitti MM-sarjaa johtavan Ogierin 0,1 sekunnin erolla Costa Valle Imagnan erikoiskokeella, jolla oli mittaa 22 kilometriä. Kokonaistilanteessa Ogier pysyi kärjessä 3,5 sekunnin turvin.

– Ylämäkiosuudella oli sumua, mikä vaikeutti ajamista. Mutta kaikki on kunnossa, Evans kuittasi pätkän maalissa.

Pätkällä kolmanneksi sijoittunut Hyundai-kuljettaja Thierry Neuville jäi 8,7 sekuntia Evansin pohjista. Neuville nousi kisassa kolmanneksi tallikaverinsa Dani Sordon edelle, mutta eroa kärkeen on kertynyt jo 16,8 sekuntia.

Toyotan kolmannen kuljettajan Kalle Rovanperän tehtävänä on tuoda autonsa varmasti maaliin. Jari-Matti Latvalan johtama tiimi on vahvasti kiinni valmistajien mestaruudessa, mutta talli ei halua jättää mitään sattuman varaan.

Rovanperä jäi peräti 44,7 sekuntia Evansin pohja-ajasta kakkospätkällä ja putosi kokonaistilanteessa kymmenenneksi minuutin päähän kärjestä.

– Rehellisesti sanottuna autossa on aika hirveää. Se on vaikeaa, kun ei voi vetää täysillä. Ajelemme vain pätkät läpi ja olemme varmistamassa tilannetta, jos jotain tapahtuu, Rovanperä sanoi.

– Tämä on tärkeä viikonloppu tallille ja on tärkeää olla tiimipelaaja, suomalaiskuski lisäsi.

Hyundain WRC-autolla ensimmäistä kertaa kilpaileva Teemu Suninen löysi paremman vauhdin toisella pikataipaleella. Suninen ajoi seitsemänneksi nopeimman ajan ja kipusi rallissa yhdeksänneksi.

– Alamäkiosuudella oli hieman vaikeuksia jarrutuksissa. Mutta muuten tämä meni jo paremmin, Suninen raportoi.

Monzan rallissa ajetaan perjantaina vielä viisi erikoiskoetta. Kisa päättyy sunnuntaina.

Katso alta video Monzan MM-rallin testierikoiskokeesta. Kilpailun tilanne ja aikataulu videon alla.