EK15: Kalle Rovanperältä upea avaus aamuun – johtopaikka vankistui entisestään

Kenian Safari-rallia johtavaa Kalle Rovanperää ei voi syyttää ainakaan liiallisesta varmistelusta.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT

Rovanperältä jäi sunnuntain ensimmäinen erikoiskoe ajamatta pätkän perumisen vuoksi, mutta suomalaiskuski pääsi lopulta vauhtiin Narashan pikataipaleella. Ja vauhtiahan Toyotan suomalaiskuskilta löytyi.

Rovanperä tykitti Narashassa pohja-ajan peräti 7,3 sekunnin erolla tallitoveri Elfyn Evansiin, joka on kilpailussa toisena. Rovanperällä on kokonaistilanteessa nyt 47,6 sekunnin etumatka walesilaiskuskiin.

Narashan pätkällä oli mittaa 13,3 kilometriä eli Rovanperä oli yli puoli sekuntia kilometrillä nopeampi kuin yksikään toinen kuljettaja.

Toyotalla on pullat hyvin uunissa Keniassa. Tiimillä on kisassa tukeva neloisjohto – japanilainen Takamoto Katsuta ajaa kolmantena ja Sebastien Ogier neljäntenä.

Viidettä sijaa hallussaan pitävä Thierry Neuville on yli kahdeksan minuutin päässä Ogierista. Ford-kuljettajat Craig Breen ja Jourdan Serderidis ajavat seuraavilla sijoilla.

Aamun ensimmäinen erikoiskoe jouduttiin perumaan kesken kaiken, kun Oliver Solbergin Hyundai hyytyi hiekkaiselle osuudelle. Solberg pääsi lopulta jatkamaan matkaa, mutta hän on pudonnut rallissa kahdeksanneksi.

Kenian Safari-rallissa ajetaan vielä neljä erikoiskoetta.

Katso alapuolelta kooste lauantai-iltapäivän tapahtumista Kenian MM-rallissa. Kilpailun tilanne ja aikataulu ovat videon alla.