EK13: Elfyn Evansilta mieletön veto, Sunisella apina harteilla – ”Nyt olen antanut sille banaanin”

Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: M-Sport Ford

Fordin Elfyn Evans oli hurjassa iskussa Korsikan MM-rallin toiseksi viimeisellä pätkällä sunnuntaiaamuna. Walesilaiskuski ajoi pohjat Eaux de Zilian vajaan 32 kilometrin mittaiselle erikoiskokeelle 8,8 sekunnin erolla ennen Toyotan Ott Tänakia.

– Meillä oli hyvä veto. Ei mikään täydellinen pätkä kuitenkaan, mutta ihan okei, Evans vähätteli.

Hyundain Thierry Neuville lähti sunnuntain kahdelle erikoiskokeelle kisan johdossa, mutta tippui toiseksi 11,5 sekunnin marginaalilla. Belgilainen oli Eaux de Zilian pätkän maalissa hämillään.

– En tiedä, mitä tapahtui. Auto liikkuu paljon sivuttain. En voinut mennä yhtään kovempaa, Neuville sanoi ek:n maalissa WRC All Liven lähetyksessä.

Kilpailussa kolmantena jatkaa Citroenin Sebastien Ogier. Jarruongelmista kärsinyt Hyundain Dani Sordo joutui antamaan periksi taistelussa kolmannesta sijasta. Kokenut espanjalainen on neljäntenä jo 28,1 sekunnin päässä Ogierista.

Fordin suomalaiskuljettaja Teemu Suninen pitää hallussaan viidettä sijaa. Sordo on Sunisen edellä reilun 18 sekunnin turvin, mutta ajamatta on enää yksi erikoiskoe. Kuudentena rallissa on Tänak ennen Citroenin Esapekka Lappia.

– Meillä oli hyvä pätkä. Minulla on ollut apina harteilla, joka kertoo minulle, että rauhoitu ja tuo auto maaliin. Nyt olen antanut sille banaanin, Suninen naureskeli.

Korsikalla ajetaan enää yksi erikoiskoe. Kisan päättävällä Calvin vajaan 20 kilometrin mittaisella pätkällä on jaossa MM-pisteitä viidelle nopeimmalle kuljettajalle.