Ei voi olla totta – Latvala keskeytti Argentiinassa!

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan suomalaiskuski Jari-Matti Latvalan kisa Argentiinan MM-rallissa katkesi jo kolmannelle erikoiskokeelle. Suomalainen joutui pysähtymään erikoiskokeen lopussa pätkän varrelle.

Latvala ja kartturi Miikka Anttila olivat kolmannella ek:lla huippuvauhdissa ja olisivat ilman keskeytystä todennäköisesti nousseet koko kisan kärkeen. Suomalaiskaksikon Yaris WRC osui ilmeisesti isoon kiveen ja tekniikka petti.

Latvalan kausi on alkanut erittäin takkuisasti. Argentiinan keskeytys oli lopullinen niitti mestaruusunelmaan. Kauden avauksessa Monte Carlossa Latvala oli kolmas, mutta sen jälkeen mies on napsinut vain jämäpisteitä.

Toyotan virolaiskuski Ott Tänak teki toisella erikoiskokeella virheen, mutta oli hurjassa vauhdissa kolmannella, yli 30 kilometriä pitkällä Amboyn pätkällä. Tänak kellotti pohja-ajan 2,8 sekunnin turvin ennen Hyundain Dani Sordoa .

– Mitä me voimme muutakaan tehdä? Me teimme tyhmän virheen ekalla pätkällä. Nyt oli vain ajettava niin hyvin kuin mahdollista. Rikoimme vähän ohjausta ekalla, mutta saimme vähän sitä korjattua.

Toyotan toinen suomalaiskuski Esapekka Lappi ajaa kolmen erikoiskokeen jälkeen neljäntenä. Mikkelsen on edellä kymmenen sekunnin turvin. Hyundain Andreas Mikkelsen on johdossa 3,6 sekunnin erolla ennen Fordin Sebastien Ogieria.

– Tämä oli pitkä pätkä ja irtokiviä oli paljon. Muutamia iskuja olisin voinut välttää, mutta suurimmassa osassa ei ollut mitään mahdollisuutta väistää. Aika tiukkaa on. En tiedä, mitä sitä sitten voi toisella lenkillä tehdä, Lappi kommentoi WRC.comin ralliradiolle.

Tänak ajaa kilpailussa kolmantena, Kris Meeke viidentenä, Thierry Neuville kuudentena ja Sordo seitsemäntenä. Seitsemän kärki mahtuu 13,9 sekunnin sisään.

Perjantaina ajetaan vielä viisi erikoiskoetta. Ralli päättyy sunnuntaina.

Argentiinan MM-rallin tilanne EK3/18 jälkeen:
 1. Andreas Mikkelsen Hyundai  30.24,6
 2. Sebastien Ogier  Ford    +3,6
 3. Ott Tänak     Toyota   +9,5
 4. Esapekka Lappi   Toyota   +10,1
 5. Kris Meeke     Citroen  +10,7
 6. Thierry Neuville  Hyundai  +11,8
 7. Dani Sordo     Hyundai  +13,9
 8. Craig Breen    Citroen  +17,1
 9. Elfyn Evans    Ford    +24,7
 10. Teemu Suninen   Ford    +32,7
 

Lue myös nämä