Quantcast

”Ei muuta kuin lotto vetämään” – Esapekka Lapilla surkeaa tuuria Suomen MM-rallissa

Toyotan Esapekka Lappi koki käsittämättömän huonoa tuuria Suomen MM-rallissa lauantai-iltana.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lapin auto laittoi jarrutuksessa ison irtokiven liikkeelle, joka sen jälkeen jatkoi matkaansa kovaa vauhtia tien reunassa ja otti pompun puusta. Siitä kivi kimposi suoraan Lapin puolelle auton tuulilasia. Sen jälkeen näkyvyys oli olematon, kun tuulilasi oli säröillä.

– Ihan normaali jarrutus risteykseen ja siinä oli vähän uraa. Keula menee tosi alas jarrutuksessa, mikä on ihan normaalia. Siinä oli ilmeisesti irtokivi, mikä sitten ampui eteenpäin. En tiedä, osuiko se puuhun vai mihin, kun se tuli takaisin. Ei muuta kuin lotto vetämään. Kaveri laittoikin viestiä, että kannattaa kokeilla lotossa, Lappi huokaili tilannetta.

– Ja miksi se osui juuri minun puolelleni? Vähän kun olisi osunut toiselle puolelle, niin ei olisi häirinnyt juurikaan.

Kaksi viimeistä illan erikoiskoetta Lappi joutui kamppailemaan surkean näkyvyyden kanssa. Kun vauhtia on lasissa parhaimmillaan liki 200 kilometriä tunnissa kapeissa soraränneissä, ei tilanne ollut kovin mieluinen.

– Siellä mennään aika kovaa kyytiä kuitenkin. Olisi ihan kiva nähdä, että mihin mennään. Siinä tulee pieni paniikki, kun tajuaa, että hitto en näe mitään, Lappi summasi.

– Ilta-aurinko oli kaikista pahin, kun säröjä oli lasissa paljon ja se peilasi niin pahasti. Siksi viimeisellä pätkällä aika oli surkea.

Yksi vaihtoehto olisi ollut irrottaa tuulilasi kokonaan, mutta siihen Lappi ei edes harkinnut ryhtyvänsä.

– Mietin siinä, että meillä ei ole mitään laseja ja toisaalta jos kivi olisi tullut naamaan, niin en olisi tässä kertomassa mitään tarinoita. Siinä olisi lähtenyt henki, jos sama olisi tapahtunut uudestaan.

– Vaikka se on epätodennäköistä, niin mistä sitä koskaan tietää. Mieti nyt, jos saatana se olisi tullut lärviin, niin henki pois.

Päätöspäivään Lappi lähtee kisan kolmannelta sijalta. Eroa toisena olevaan tallikaveri Kalle Rovanperään on liki puoli minuuttia ja takana olevaan Elfyn Evansiin yli 40 sekuntia.

– En nyt väitä missään nimessä, että voitto vietiin käsistä, mutta nyt ei ainakaan ole edes pientä mahdollisuutta taistella siitä. Olisin voinut pysytellä ilman ongelmia iholla, ja jos jotain virhettä olisi tullut, niin olisi oltu heti hengittämässä niskaan, Lappi harmitteli.

– Kyllä se pahalta tuntuu, että se mahdollisuus vietiin pois. Toisaalta myös palkintopallisijoitus on hyvä tulos. Yritetään keskittyä ihan normaalisti huomiseen.

Katso alapuolelta lauantai-illan parhaat palat Suomen MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat