Quantcast

Ei mitään sabotaasia – fanit auttoivat rehdisti venäläiskuskin takaisin tielle: ”Suomi-poika jaksaa aina vähän naapuria työntää”

Venäläiskuljettaja Nikolai Grjazinin Suomen MM-ralli loppui jo torstaiaamuna testierikoiskokeelle.
Nikolai Grjazin
Nikolai Grjazinin osallistuminen Suomen MM-ralliin aiheutti parranpärinää. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Grjazin ja kartanlukija Konstantin Aleksandrov kaatoivat autonsa Rannankylän shakedownilla. Ennen kisaa venäläisten osallistuminen Suomen ralliin herätti paljon kiivasta keskustelua. WRC2-luokassa Skoda Fabia Rally2 Evo -autolla ajaneiden venäläisten kilpailu päättyi kuitenkin jo ennen varsinaisen rallin alkua.

Torstaina Helsingin Sanomat uutisoi MM-rallin järjestäjien pelkäävän, että katsojat voisivat sabotoida tahallaan venäläisten rallia esimerkiksi heittämällä kiviä autoa kohti erikoiskokeilla.

– Toivottavasti rallikansa ymmärtää, että tärkeintä on itse kilpailu ja se, että se saadaan ajettua turvallisesti läpi. Uskon, että rallikansa on kuitenkin tullut rallia katsomaan ja pidättäytyy tällaisista mahdollisista provosoinneista, AKK Sportsin nokkamies Riku Bitter sanoo lehden verkkosivuilla.

Testipätkällä kuvattu Youtube-video kuitenkin paljastaa, että suomalainen rallikansa auttaa pulaan joutuneita kansalaisuudesta riippumatta.

Katsojat kääntävät ensin katollaan olevan Skoda Fabian pyörilleen ja työntävät sen sitten takaisin tielle. Auto ei kuitenkaan toimi kunnolla, joten rallifanit työntävät autoa vielä muutaman sata metriä, kunnes kilpuri käynnistyy.

– Vedetään vaikka koko viikonloppu, ei tee tuskaakaan. Kyllä Suomi-poika jaksaa aina vähän naapuria työntää, eräs katsoja velmuilee videolla.

Grjazin ja Aleksandrov eivät voineet enää jatkaa ulosajon jälkeen, sillä auton turvakaaret vaurioituivat ulosajossa.

Katso video tilanteesta alapuolelta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat