Eerik Pietarisen Suomen MM-rallin menestysresepti: ”Hyvä tulos tulee liikaa puristamatta”

Eerik Pietarinen lähtee taistelemaan WRC2-luokan kunniasta torstaina alkavassa Suomen MM-rallissa.
Eerik Pietarinen
Eerik Pietarinen. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pietarinen, 28, ja kartanlukija Antti Linnaketo starttaavat jo kauden neljänteen MM-koitokseensa. Alkukauden rallit eivät ole aivan nappisuorituksia tuoneet, mutta kotirallissa kaikki saattaa olla toisin. Edellisen kerran kaksikko kilpaili Sardinian rallissa kesäkuussa.

Alla on hyvät testit Printsport Racing -tiimin kanssa. Niissä Volkswagen Polo R5 saatiin hiottua entistäkin nopeampaan kuntoon, joten mieliala on sen mukainen.

– Nyt on hyvä fiilis, sillä saimme kokeiltua kaiken tarvittavan, ja mitä olimme etukäteen suunnitelleet testaavamme. Tuntuma on se tärkein asia, jotta voi sitten nuotistakin ajaa kovaa.

Rallin 22 erikoiskokeesta jokainen ajetaan kahteen kertaan. Se tekee etenkin pienen tien osuudet kilpailunumerolla 28 ajavalle Pietariselle jo melko huonokuntoisiksi. Asia on todellinen kaksiteräinen miekka, sillä juuri pienen tien osuuksilla paremmuus rallissa mitataan.

– Niilläkin osuuksilla pitää mennä, ja nuotissa saada pahat paikat merkattua, ettei särje autoa. Isolla tiellä aikaerojen tekeminen on vaikeampaa.

Sijoitustavoitteista Pietarinen ei halua ennakkoon puhua. Kovatasoiseksi tiedetty luokka ja maailman nopein soraralli ovat yhdistelmä, jossa kaiken täytyy osua kohdalleen.

Erinäisten ongelmien sävyttämistä MM-ralleista tällä kaudella Pietarinen on poiminut kaksi kuudetta sijaa.

– Hyvä tulos tulee liikaa puristamatta, rennosti. Jos tuntuu siltä, että on pakko puristaa, niin se voi päättyä huonosti. Olen sen joskus huomannutkin, että ei se ainakaan paremmaksi muutu, jos yrittää liikaa.

Katso alapuolelta, mitä Suomen MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat