Eerik Pietarinen tekee paluun rallin SM-sarjaan, kartturina Jari-Matti Latvalan luottomies

Eerik Pietarinen
Eerik Pietarinen. Kuva: Pietarisen tiedotus
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Eerik Pietarinen kilpailee tulevana viikonloppuna Lahden seudulla ajettavassa kauden viidennessä SM-rallissa. Edellisen kerran Pietarinen nähtiin sarjassa talvella 2020.

Sittemmin tuusulalaisen kisaohjelma on sisältänyt enimmäkseen ulkomaisia ralleja, muun muassa Italian mestaruussarjassa.

Tällä kertaa Pietarinen ohjastaa Volkswagen Polo R5 – autoa, josta hänellä on kokemusta jo asvaltilta. Ennen rallia Pietarinen pääsi tutustumaan autoonsa ennakkotestissä.

– Auto tuntuu oikein hyvältä, olemme valmiita kisaan. Mukava nähdä, miten pärjään tällä kotimaan kovimpia kuljettajia vastaan. Tosin, en ole liiemmin tulostavoitteita miettinyt, joten lähdemme kisaan ilman sen suurempia odotuksia, Pietarinen summaa.

Pietarinen ja kartanlukija Miikka Anttila kilpailevat Printsportin tiimissä. Anttila muistetaan erityisesti Toyotan tallipomo Jari-Matti Latvalan kilpauran aikaisena kartturina. Pietarinen ja Anttila ajoivat viime kaudella kolme kilpailua yhdessä, mutta Lahden SM-ralli on kaksikolle ensimmäinen yhteinen koitos tänä vuonna.

Pietarinen uskoo, että kärkiautojen tekniset erot ovat SM-sarjassa pieniä, kuten hän on ennättänyt nähdä jo Italian mestaruussarjassa kilpaillessaan.

– Kyllä Volkswagenilla ehtii siinä missä Skodallakin. Erikoiskokeista minulla on hyvin vähän kokemusta. Ajoin urani ensimmäisen rallin Lahden suunnalla, mutta siinäpä se, Pietarinen muistelee.

Lahden SM-ralli on kaksipäiväinen kilpailu, joka alkaa perjantai-iltapäivänä. Ohjelmassa on yhdeksän erikoiskoetta ja 110,45 EK-kilometriä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat