Eerik Pietarinen starttaa EM-ralliin – rinnalla uusi kartanlukija

Eerik Pietarinen
Eerik Pietarinen. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Eerik Pietarinen osallistuu Latvian EM-osakilpailuun eli Liepaja-ralliin elokuun puolivälissä.

Pietarisen edellisestä kilpailusta on vierähtänyt yli viisi kuukautta. Hän ajoi viimeksi kilpaa helmikuussa Ruotsin MM-rallissa, jossa hänelle luki nuotteja kokenut Miikka Anttila.

Latviassa Pietarisen vierelle Skoda Fabia R5 -autoon istuu uusi kartanlukija, Antti Linnaketo, joka tuli tutuksi Jari Huttusen luottomiehenä. Huttusen ja Linnakedon yhteistyö päättyi viime vuonna.

Pietarinen starttaa ensimmäistä kertaa urallaan rallin EM-sarjan osakilpailuun. Linnakedolla on kokemusta EM-ralleista vuosilta 2017-18 ja hän osallistui Huttusen kanssa Liepaja-ralliin syksyllä 2017.

Antti Linnaketo
Antti Linnaketo Walesin MM-rallissa syksyllä 2018. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH

Liepaja-rallissa nähdään useampikin suomalainen kuljettaja Toni Gardemeisterin TGS-tiimin R5-autojen ratissa. Kotimaan ralleista tutut Mikko Heikkilä ja Ville Pynnönen ovat myös ilmoittautuneet kilpailuun Skodan kalustolla. Heikkilälle ja Pynnöselle kyseessä on ensimmäinen ralli ulkomailla.

– Pitkän tauon jälkeen päästään vihdoinkin aloittamaan kesäkausi ja se tapahtuu Latvian ERC-osakilpailussa, Rally Liepajassa. Ollaan ilmoittauduttu myös sarjaan, joten lähtöpaikan pitäisi olla kohtuullinen R5-autojen luokassa. Aika kovat kinkerit on tulossa, Heikkilä kirjoitti Facebookissa.

Myös Emil Lindholm starttaa Liepaja-ralliin TGS:n Skodalla. Intialaisen rengasyhtiön MRF:n testikuljettajana toimiva Lindholm kilpailee jo tulevana viikonloppuna Rooman EM-rallissa.

Eerik Pietarinen ajoi rajusti ulos Suomen MM-rallissa viime kesänä:

 

Lue myös: Emil Lindholm pääsee irti Italiassa – suomalaiskuskilla tärkeä tehtävä EM-rallissa

Lue myös nämä

  • Uusimmat