Quantcast

Eerik Pietarinen pääsi vertaamaan vauhtiaan huippukuskeja vastaan – pitkä tauko näkyi suorituksessa

Eerik Pietarinen
Eerik Pietarinen. Kuva: Grégory Lenormand/DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Eerik Pietarinen ja kartanlukija Antti Linnaketo sijoittuivat seitsemänneksi rallin EM-sarjaan kuuluvassa Liepaja-rallissa Latviassa.

Pietarinen saapui viimeisen erikoiskokeen maaliin kahdeksannella sijalla, mutta norjalaiskuljettaja Ole Christian Veibyn hylkäys nosti suomalaiskuskin sijoitusta yhdellä pykälällä.

Lue myös: Hylkäys EM-rallissa – suomalaistiimin huoltamassa kilpurissa 2,6 millimetrin virhe

Liepaja-rallissa nähtiin tukku kovia nimiä, jotka ovat tuttuja myös rallin MM-sarjan puolelta. Pietarinen jäi lopulta reilut kaksi minuuttia kärjestä.

Pietarinen kilpaili ensimmäistä kertaa tällä kaudella sorarallissa, minkä vuoksi hän ei saanut heti hyvää tuntumaa Printsport-tallin Skoda Fabia R5 -autoon.

– Viimeksi ajoin soralla kymmenen kuukautta sitten. Perjantaina oli myös melko liukasta, sillä olimme viidentenä autona tiellä. Lisäksi jäähdytin alkoi vuotaa, mutta saimme sen paikattua itse, Pietarinen kertasi tiedotteessaan.

Lauantain kuudella erikoiskokeella Pietarinen pääsi parempaan vauhtiin, ja samalla sijoitus parani.

– Perjantaina jäimme 0,7 sekuntia kilometrillä kärkeen, kun ero lauantaina oli enää 0,3 sekuntia. Ihan kärkeen emme yltäneet, mutta kun tuntuma autoon parani, ajatkin olivat jo lähempänä kärkeä. Erikoiskokeet olivat hienoja, ja nuotti osui kohdilleen koko kisan ajan, Pietarinen sanoi.

Liepaja-rallin voittoon ajoi venäläinen Nikolai Grjazin ennen Hyundain WRC-tiimiin kuuluvaa Craig Breeniä. EM-sarjaa johtava Aleksei Lukjanuk sijoittui kolmanneksi.

Rallin EM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan kolmen viikon kuluttua Rooman ympäristössä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat