Quantcast

Eerik Pietarinen jäi kauas kärjestä klassikkorallissa Italiassa – ”Kilpailun taso on todella kova”

Eerik Pietarinen
Eerik Pietarinen kilpaili viikonloppuna Sisiliassa. Kuva: Eerik Pietarisen tiedotus
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Eerik Pietarinen ei yltänyt kärjen vauhtiin viikonloppuna ajetussa Italian rallisarjan osakilpailussa.

Pietarinen starttasi klassikkokilpailu Targa Florioon samanlaisella Volkswagen Polo R5 -autolla, jolla hän oli kilpaillut myös huhtikuussa Italiassa. Tällä kertaa Pietarinen ja kartanlukija Antti Linnaketo joutuivat starttaamaan kisaan ilman ennakkotestiä.

– Ajettiin shakedown kahdesti ja siitä suoraan ekalle pätkälle. Vielä perjantaina ei ajo oikein irronnut, kun auto ei ollut niin tutun tuntuinen, Pietarinen kertoi.

Rallin pääkilpailupäivä oli lauantai, jolloin ohjelmassa oli yhdeksän erikoiskoetta. Rajallisista kilpailukilometreistä johtuen Pietarinen loi kilpailuun taktiikan, jolla hän ei yrittänyt puristaa liian kovaa.

Pietarisen erikoiskoeajat olivat 15. sijan tuntumassa. Tärkeää oli toki se, että oppia kertyi kovassa seurassa.

– Muutaman erikoiskokeen jälkeen muutimme auton säätöjä. Auto alkoi tuntua paremmalta, mutta ehkä ajoni oli vähän liian varovaista.

– Mutta täytyy myös sanoa, että kilpailun taso Italiassa on todella kova. Paikalliset kuljettajat tykittävät erikoiskokeita todella kovaa. Täällä kun pärjää, niin voi olla kilpailukykyinen missä vain asvalttirallissa. Pietarinen sanoi.

Pietarinen sijoittui rallissa lopulta 13:nneksi. Hän ei päässyt ajamaan kahta viimeistä erikoiskoetta, sillä viimeistä edellinen pätkä peruttiin kokonaan ja päätöspätkä pysäytettiin kahdeksan auton jälkeen.

– Tämä ralli oli nyt tällainen. Toimme auton maaliin, ja tämä oli parasta, mihin nyt pystyttiin. Olen kuitenkin paljon valmiimpi jatkamaan kauttani tästä eteenpäin, Pietarinen summasi kauden kolmannen kilpailunsa jälkeen.

Targa Florio -rallin voittoon ajoi italialaiskonkari Giandomenico Basso niukalla 2,4 sekunnin erolla Hyundain WRC-tallin kuljettajaan Craig Breeniin. Pietarinen jäi kärjestä reilut puolitoista minuuttia.

Lue myös nämä

  • Uusimmat