Eerik Pietarinen hakee jälleen voittoa SM-rallissa – ”Voitonjano ei sammu koskaan”

Eerik Pietarinen
Eerik Pietarinen. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan kauden viides osakilpailu ajetaan perjantaina ja lauantaina Seinäjoella Pohjanmaa-rallin merkeissä. Tuusulalainen Eerik Pietarinen lähtee saalistamaan Pohjanmaalta kauden neljättä voittoaan.

Kesäkauden toinen osakilpailu ajetaan Pohjanmaan nopeilla sorateillä, joilla nähdään varmasti kovaa kamppailua sekunneista. Kesäkauden avanneessa Kouvolan osakilpailussa Pietarinen onnistui pysymään voittokannassa, mutta ei aio lähteä silti Seinäjoelle varmistelemaan.

– Voitonjano ei tietenkään sammu koskaan. Pitää pystyä pitämään hyvää vauhtia tasaisesti koko kisan ajan, niin varmasti hyvä tulos tulee, nuori rallitaituri toteaa.

– Varmasti kaikilla on yritys tapissa ja sitä kautta virheitä voi tulla. Ilmeisesti tänä vuonna reitti on vähän eri suunnassa kuin aiemmin. Perjantaina sen sitten näkee, mitä edessä on. Nopeilla osuuksilla kaasun pitää pysyä pohjassa ja risteyspaikkoihin täytyy löytää oikeat jarrutuspaikat. Nopein voittaa, Pietarinen lisää.

Ralli alkaa jo perjantaina, mutta Pietarinen näkee, että ratkaisut tehdään vasta lauantain erikoiskokeilla.

– Perjantaina kisan voi oikeastaan ratkaista vain ajamalla itse lepikkoon. Uskon, että lauantain erikoiskokeilla tehdään ratkaisevat erot.

SM1-luokassa Pietarisen pistejohto on venynyt peräti 46 pisteeseen. Reilu pistejohto ei kuitenkaan kerro koko kuvaa kauden kulusta, sillä kilpailut ovat olleet tiukkoja taisteluita. Pietarinen näkee syyn vakaissa suorituksissa.

– Olemme jokaisessa kisassa pyrkineet ajamaan kärjen tuntumassa tasaisesti ja onnistuneet siinä hyvin. Tässä sarjassa saa ihan tosissaan yrittää, että pärjää. Pisteet eivät tule ilmaiseksi. Lisäksi tietysti meidän Skoda Fabia R5 -ralliauto on toiminut moitteettomasti.

Suomen MM-ralli tähtäimessä heinäkuun lopulla

Seinäjoen ympäristössä ajettavan SM-rallin jälkeen SM-sarjassa on vietetään kesätaukoa, joka kestää elo-syyskuun vaihteeseen. Pietarisen tähtäin on sitä ennen tiukasti Suomen MM-rallissa. Ennakko-odotusten perusteella WRC2-luokan kilpailusta on tänä vuonna tulossa todella kova.

– Neste Ralli on vähän eriluonteinen kisa. Pitää pystyä ajamaan kolme päivää suhteellisen maksimitasolla, mutta niin, ettei esimerkiksi rengasrikkoja tule. Silloin on mahdollisuus olla todella korkealla tuloksissa. Jos mukaan päästään, niin kyseessä on tähänastisen uran tärkein kilpailu.

Pohjanmaa-rallissa ajetaan perjantaina kaksi erikoiskoetta ja lauantaina kuusi pikataivalta.

Lue myös nämä