Quantcast

Draamaa Rooman EM-rallissa, venäläiskuskin voittotaistelu päättyi ulosajoon

Aleksei Lukjanuk
Aleksei Lukjanuk. Kuva: Gregory Lenormand/DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rooman EM-ralli tarjosi draamaa kisan kymmenennellä erikoiskokeella, kun Citroenilla ajava venäläiskuski Aleksei Lukjanuk rysäytti rajusti ulos tieltä.

Ennen keskeytystään EM-sarjan kaksinkertainen mestari oli kilpailussa kolmantena vajaan puolen minuutin päässä kärkeä perässä. Lukjanuk ja kartanlukija Aleksei Arnautov eivät loukkaantuneet tilanteessa.

Ulosajon vuoksi Santopadre – Arpinon erikoiskoe kuitenkin keskeytettiin, kun Lukjanukin Citroen jäi osittain tielle.

Lukjanuk tunnetaan nopeana kuskina, mutta venäläinen on monta kertaa kunnostautunut ulosajoissa. Lukjanuk oli viime viikonlopun Viron MM-rallissa koko porukan nopein R5-luokituksen kuski ja sijoittui yleiskilpailussakin kahdeksanneksi. Konkarikuski oli kuitenkin vähällä jäädä matkan varrelle vielä viimeisellä erikoiskokeella, kun auto pyöri katon kautta ympäri, mutta laskeutui onneksi pyörilleen ja Lukjanuk linkutti maaliin.

Myös edellinen erikoiskoe tarjosi kärjen osalta pientä draamaa, kun Hyundailla ajava Andrea Crugnola tipahti kärkisijalta rengasrikon vuoksi toiseksi. Kilpailun kärkeen nousi Skodalla ajava Giandomenico Basso, joka on karannut Crugnolalta puolen minuutin päähän.

Kolmanneksi kilpailussa nousi Skodalla ajava espanjalaiskuski Efren Llarena ennen saman merkin Norbert Herczigia ja Mikolaj Marczykia.

Sami Pajari oli ennen päivälenkin viimeistä erikoiskoetta ERC3-luokassa seitsemännellä sijalla. Eroa luokkaa johtavaan Josep Mas Bassasiin on kertynyt yli kaksi minuuttia. Kuudes sija on vielä Pajarin haarukassa, mistä tulisi edes kohtuullisen pisteet ERC3-luokan pistetilanteessa kärjessä olevalle nuorelle suomalaiselle.

Rooman EM-rallissa ajetaan vielä neljä erikoiskoetta huoltotauon jälkeen.

Rooman EM-ralli, tilanne 10/14 EK jälkeen:
 
 1. Giandomenico Basso Skoda 1.11.26,3
 2. Andrea Crugnola  Hyundai  +28,1
 3. Efren Llarena   Skoda   +37,0
 4. Norbert Herczig  Skoda   +46,7
 5. Mikolaj Marczyk   Skoda   +56,8
 6. Fabio Andolfi   Skoda  +1.00,5
 7. D. De Tommaso   Citroen +1.07,3
 8. Simone Tempestini Skoda  +1,09,8

Lue myös nämä