Quantcast

Dakar-voittaja korvaa ruotsalaiskuskin Extreme E -sähkösarjassa

Tammikuussa uransa neljännen kerran Dakar-rallin valloittanut Nasser Al-Attiyah kisaa tänä vuonna Extreme E -sarjassa.
Jutta Kleinschmidt ja Nasser Al-Attiyah
Jutta Kleinschmidt ja Nasser Al-Attiyah. Kuva: Extreme E
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

ABT CUPRA XE -tiimi on napannut riveihinsä todellista Dakar-osaamista. Al-Attiyah korvaa tallissa ruotsalaisen Mattias Ekströmin. Tallin naiskuskiksi on puolestaan kiinnitetty vuonna 2001 Dakarin voittoa juhlinut Jutta Kleinschmidt.

Kleinschmidt ajoi Extreme E -sarjassa jo viime kaudella, mutta Al-Attiyahille kyseessä on ensimmäinen kerta viime vuonna perustetussa sähkösarjassa.

– Olen jo nyt aika innoissani tästä jutusta ja uskon, että tästä tulee hieno kokemus. Extreme E on mielenkiintoinen sarja, jolla on kunnianhimoinen tavoite paremmasta tulevaisuudesta. Olen varma, että tallin ja Jutan kokemuksen avulla voimme taistella voitoista, Al-Attiyah kommentoi tiedotteessa.

Extreme E -sarjan debyyttikaudella voittoa juhlineeseen Rosberg X Racing -tiimiin on tullut myös muutos. Rallicrossin moninkertainen maailmanmestari Johan Kristoffersson jatkaa tallissa, mutta naiskuskiksi on valittu toinen ruotsalainen Mikaela Åhlin-Kottulinsky. Näin ollen Molly Tayloria ei nähdä tällä kaudella RXR-tiimissä. Åhlin-Kottulinsky ajoi Extreme E -sarjassa jo viime vuonna JBXE-tallissa Kevin Hansenin kanssa.

– Olen erittäin otettu tästä kunniasta päästä mukaan RXR-tiimiin, joka puolustaa mestaruutta. On mieletöntä päästä työskentelemään Johanin ja Nicon (Rosberg) kanssa. Siinä on kaksi maailmanmestaria, joita ihailen suuresti, Åhlin-Kottulinsky kertoo.

Johan Kristoffersson ja Mikaela Åhlin-Kottulinsky

– On hienoa jatkaa tässä tallissa. Meillä oli sensaatiomainen avauskausi yhdessä, ja olen luottavainen, että voimme rakentaa sen kokemuksen päälle ja tulla entistä paremmiksi. Olen rentoutunut, täynnä energiaa ja valmis voittamaan, Kristoffersson puolestaan sanoo.

Uusi Extreme E -kausi starttaa parin viikon kuluttua Saudi-Arabiasta. Ohjelmassa on yhteensä viisi osakilpailua.

Katso alapuolelta Extreme E -sarjan esittelyvideo.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,360692″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat