Quantcast

Dakar-rallissa rajuja syytöksiä – kisan pomo tyrmäsi väitteet vilpistä

Carlos Sainz
Carlos Sainzin edustama Audi on käärmeissään avausetapin tapahtumista. Kuva: DPPI/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Dakar-rallin sunnuntaina ajetun etapin tapahtumat puhuttavat edelleen.

Ensimmäisen varsinaisen etapin loppupäässä oli kinkkinen paikka, jossa lukuisat kilpailijat ajoivat harhaan. Autoluokan kuljettajapareista vain kourallinen selvitti paikan kunnialla tiekirjan ohjeiden perusteella.

Kärkikuljettajista Nasser Al-Attiyah ei erehtynyt kohdassa, jossa muut suosikit ajautuivat harhateille. Al-Attiyahin perässä tullut Sebastien Loeb pääsi niin ikään paikasta puhtaasti.

Espanjan yleisradioyhtiö julkaisi Twitterissä GPS-kartan, josta käy hyvin ilmi, kuinka useat autokunnat jäivät pyörimään samaan paikkaan.

Jos video ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Yksi eksyneistä oli espanjalaiskonkari Carlos Sainz, joka menetti aikaa yli kaksi tuntia etsiessään oikeaa reittipistettä. Sainzin edustaman Audin tallin mukaan tiekirjan merkinnät eivät olleet oikein, minkä vuoksi autot ajautuivat pois oikealta reitiltä.

Lue myös: Dakarissa heti kaaos – Carlos Sainz ärähti: ”Joko me kaikki olemme tyhmiä tai…”

Audin Dakar-tiimiä johtavan Q Motorsportin pomo Sven Quandt heitti ilmoille rajuja väitteitä kilpailua johtavan Al-Attiyahin suuntaan.

– Se on hauska juttu, että vain yksi auto onnistui löytämään oikean reitin. Uskomme, että heillä oli ylimääräistä informaatiota. Muuten reittiä oli mahdotonta löytää, Quandt täräytti espanjalaisen TVE-kanavan haastattelussa.

Dakar-rallin organisaatio puuttui Quandtin syytöksiin maanantai-iltana toisen etapin jälkeen. Kilpailunjohtaja David Castera tyrmäsi väitteet vilpistä.

– Mielestäni on hieman järkyttävää, että näinkin suuria syytöksiä esitetään ilman todisteita. Olemme vahvistaneet entisestään reitin salassapitoa, Castera kertoi.

Mathieu (Baumel, Al-Attiyahin kartanlukija) ei pysty tutkimaan karttaa etukäteen. Sven Quandtin mukaan hänelle olisi saatettu antaa reitti. Mutta reitin seuraamiseen tarvitaan puhelin tai GPS-laite, jotka ovat kiellettyjä, Castera huomautti.

Dakar-pomon mukaan kilpailijoiden toimia tarkkaillaan jatkuvasti.

– Kuljettajaparien edessä ja takana on kamerat. Näemme, mitä he tekevät autoissaan. Heidän kätensä ovat näkyvissä koko etapin ajan. Tiimini on tarkastellut sunnuntai-illasta lähtien osuutta, jossa kuljettajat menivät väärään suuntaan. Siinä (tiekirjassa) ei ole ollut mitään virheellistä, Castera alleviivasi.

Audi-pomo Quandt pehmensi maanantai-iltana aiempaa lausuntoaan.

– En sanonut, että jollain olisi ollut tietoa tiekirjasta. Sanoistani pyörii useita huhuja huoltoalueella. En sanonut niin. Sanoin vain, että kaksi autoa ei epäröinyt ottaa oikea reittiä. Ehkä he olivat superviisaita. Siinä kaikki. Ja he ansaitsevat sen, Quandt kertoi espanjalaismedian mukaan.

Toyota-kuljettaja Nasser Al-Attiyah johtaa Dakaria kahden ajetun etapin jälkeen. BRX-tallia edustava Sebastien Loeb on toisena reilun yhdeksän minuutin päässä.

Dakarin kolmas etappi ajetaan tiistaina Saudi-Arabiassa.

Lähteet: EFE, Marca, RTBF, RTVE

Lue myös: Sebastien Loebilta huikea veto Dakarissa – ”Meidän piti puskea kuin MM-rallissa lähes 340 kilometriä”

Lue myös: Toyota-tähti ajoi moottoripyöräilijän päälle Dakarissa – kuskin toiminta onnettomuuden jälkeen nostatti myrskyn

Katso alta video maanantaina ajetusta Dakarin toisesta etapista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,396445″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat