Dakar-rallille traaginen päätös – mekaanikko kuoli kolarissa

Dakar-ralli
Dakar-ralli ajettiin nyt kolmatta kertaa Saudi-Arabiassa. Kuva: DPPI / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Legendaarinen Dakar-ralli ajettiin nyt kolmatta kertaa Saudi-Arabiassa. Kisa päättyi perjantaina Toyota-kuski Nasser Al-Attiyahin voitonjuhliin, mutta päätöspäivään mahtui myös suru-uutinen.

Kisajärjestäjä tiedotti perjantaina, että ranskalaisen PH Sport -tiimin nuori mekaanikko Quentin Lavalée menehtyi auto-onnettomuudessa etapin siirtymäosuudella.

– Tänä aamuna 11.30 huollon siirtymäreitillä tapahtui onnettomuus, jossa oli mukana huoltoauto sekä paikallinen kuorma-auto. Paikallisen poliisin mukaan onnettomuus tapahtui 234 kilometrin kohdalla siirtymäreitillä. Huoltoautoa ajoi PH Sportin Quentin Lavalée, joka ikävä kyllä menehtyi onnettomuudessa. Hän oli 20-vuotias, tiedotteessa kerrotaan.

– Huoltoauton matkustaja, belgialainen Maxime Frère loukkaantui ja hänet vietiin sairaallaan Jeddaan. Hän oli tajuissaan ja ymmärsi tilanteen.

Turmassa menehtynyt Lavalée huolsi PH Sportin pyörittämän Dakar Classic -tallin Peugeot 205 T16 -autoa. Lavalée oli tiimin päämekaanikko. Alun perin samalla autolla kilpaili Ari Vatanen vuoden 1986 Dakar-rallissa Afrikassa.

– Dakarin organisaatio esittää surunvalittelut Quentinin perheelle ja hänen lähimmäisille sekä PH Sportin henkilökunnalle, tiedotteessa sanotaan.

Dakar-ralli myös alkoi dramaattisesti, kun ranskalaisen Philippe Boutronin auto räjähti ennen kisan alkua. Boutron loukkasi jalkansa pahasti ja joutui leikkaushoitoon. Asiaa tutkitaan mahdollisena terroritekona.

Katso alapuolelta 11. etapin parhaat palat:

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,396919″ ap mute ]

 

Lue myös nämä