Quantcast

Craig Breen ei usko pärjäävänsä SM-sarjan kärkinimille – ”Emme lähde liian tosissaan taistelemaan”

Craig Breen
Craig Breen. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lauantaina Joensuussa kilpaillaan rallin SM-sarjan talvikauden kolmas ja viimeinen osakilpailu, SM Itäralli. Viisi erikoiskoetta sisältävä koitos ajetaan näyttävissä idän vaaramaisemissa.

Joensuun vetovoima puree, kun viikonloppuna käytävään kilpailuun starttaa kokonaisuudessaan 167 autokuntaa. Kilpailussa VIP-autoa ohjastaa vuoden 1981 maailmanmestari Ari Vatanen, jonka lisäksi lähtölistaa komistaa MM-ralleja reilut 60 kiertänyt irlantilainen Craig Breen.

Breen nappasi Ruotsin MM-rallista Hyundailla seitsemännen sijan ja starttaa nyt Suomen talviteille Hyundain i20 R5 -autolla.

– Olen tehnyt tulosta lumiralleissa historiassani. Olen voittanut EM-rallissa ja ollut toisena muun muassa Ruotsissa muutama vuosi takaperin. Lumi on selkeästi alusta, jolla tykkään ajaa ja se sopii minulle – toki täällä tiet ovat kieltämättä hieman erilaisia, Breen pohtii.

Katso alapuolelta ennakkovideo SM-Itärallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,330198″ ap mute]

Vaikka Breen on kokenut kilpailija ja tuloksen teko miellyttää, Joensuussa pääpaino on rengastesteissä ennen rallin EM-kautta.

– Pakko myöntää, että olemme täällä vain testaamassa renkaita. Meillä on todella paljon työtä tänä vuonna, etenkin näinä tulevina kuukausina, jotta saamme renkaat toimimaan hyvin. Teemme nyt niin paljon testausta kuin pystymme ja haemme kilometrejä erikoiskokeilta ja katsomme mihin päästään. Emme lähde liian tosissaan taistelemaan ja kokeilemaan rajoja Suomen kansallista parhaimmistoa vastaan, Breen toteaa.

– Olen katsonut muutamia tuoreita on-board -videoita ja Joensuun tiet näyttivät mahtavilta. Olosuhteiden pitäisi olla viikonloppuna hyvät ja viileät, selkeästi paremmat kuin mitä meillä oli Ruotsissa, joten hienoa päästä ajamaan kunnon talviralli. Odotan ehdottomasti sitä, että pääsemme ottamaan tiet haltuun ja nauttimaan tunnelmasta. Mukava olla taas Suomessa, sillä minulla on täältä vain hyviä kokemuksia, tulee varmasti hauskaa.

Itärallin ja rallin EM-kauden lisäksi Breenin toiveissa on päästä ajamaan elokuun alussa myös Suomen MM-ralli, Neste Ralli, josta hänellä on kokemusta kymmenkunta kertaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat