Citroenin WRC-pomolta suorat sanat: ”Tämä ei ole hyväksyttävää”

Sebastien Ogier. Kuva: Citroen Racing

Citroenin ja Sebastien Ogierin kamppailu tämän kauden rallin maailmanmestaruudesta päättyi tylyllä tavalla.

Ogierilla oli mahdollisuudet pitää mestaruustaistonsa elossa viime viikonloppuna ajetussa Katalonian MM-rallissa. Viimeiset toiveet seitsemännestä tittelistä menivät kuitenkin romukoppaan heti kisan alussa, kun Citroen C3 WRC -autoon tuli hydrauliikkavika, joka pudotti ranskalaistähden kauas kärkikamppailusta.

Ogier sijoittui lopulta kahdeksanneksi, ja mestaruuden otti Toyota-kuljettaja Ott Tänak, joka ajoi toiseksi Kataloniassa.

Lue myös: Sebastien Ogierin huikea putki päätökseen – ”En kadu mitään”

Citroenille Katalonian ralli oli muutenkin nöyryyttävä. Esapekka Lappi joutui keskeyttämään kisan lopullisesti jo perjantaina moottoririkon vuoksi.

Katso alta video Tänakin mestaruuden varmistumisesta Katalonian MM-rallissa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

– Tämä oli huono tulos meille. Olemme surullisia, koska emme pysty enää taistelemaan mestaruudesta, Citroenin tallipäällikkö Pierre Budar harmitteli.

– Emme ole MM-sarjassa saadaksemme tällaisia tuloksia. Olemme täällä, jotta voimme taistella jokaisella erikoiskokeella, mutta nyt se ei ollut mahdollista. Tämä ei ole hyväksyttävää, Budar sanoi suoraan.

Citroenin kauteen on mahtunut hyviä tuloksia mutta myös pahoja notkahduksia. Ranskalaistiimin WRC-auton suorituskyky on vaihdellut kisasta toiseen.

– Meidän täytyy löytää ratkaisuja, jos haluamme taistella mestaruuksista. Meidän on ratkaistava kaikki ongelmamme ja varmistettava se, että meillä on kilpailukykyinen auto jokaisessa rallissa, Budar linjasi.

Lue myös: Miten Tommi Mäkinen on valmistautunut jättimenetykseen? ”Perhanan harmittava juttu”

Lue myös: Espanjalaismedia: Toyotalta lähtevä Ott Tänak testannut jo tulevaa WRC-autoaan

Citroen uudistui melkoisesti täksi kaudeksi. Talli pestasi uusiksi kuljettajikseen Ogierin ja Lapin, ja myös tekniseen tiimiin tehtiin muutoksia.

– Meillä on kaikki tarvittava ollaksemme kilpailukykyisiä ensi vuonna. Ja me varmasti taistelemme mestaruudesta, Budar paalutti.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja