Citroenin WRC-autossa uusi takasiipi – mallia otettu Toyotasta (video)

Sebastien Ogier ja C3 WRC, jossa ei ollut uutta takasiipeä vielä Walesin MM-rallissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Citroen on esitellyt WRC-autonsa uuden takasiiven Katalonian MM-rallia edeltävissä testeissään.

Kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier testasi torstaina Citroen C3 WRC -autoa, johon oli laitettu uusi takasiipi. Videokuvien perusteella ranskalaistiimin uuteen aero-osaan on otettu vaikutteita Toyota Yaris WRC -auton takasiivestä.

Katso alta video Ogierin testipäivästä, jonka aikana hän testasi uutta takasiipeä. Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

https://youtu.be/Dlkduk3slVA

 

Toyota joutui tekemään aiemmin tällä kaudella muutoksia takasiipeensä Kansainvälisen autoliiton FIA:n tehtyä tarkennuksia sääntöihin. Citroen oli pyytänyt FIA:a ottamaan kaikkien tiimien takasiivet tarkasteluun kehittäessään uutta osaa.

Ogierin toiveissa on, että hänen kalustonsa on huippuiskussa kahden viikon kuluttua ajettavassa Katalonian MM-rallissa, jossa kisataan yksi päivä soralla ja kaksi päivää asvaltilla. Ogier on MM-sarjassa toisena 28 pisteen päässä Toyota-kuljettaja Ott Tänakista.

Asvalttikisat ovat olleet Citroenin kompastuskivinä tällä kaudella.

– Olimme kaukana huippuvauhdista Saksan MM-rallissa, joten tämän viikon testi on erittäin tärkeä. Tarvitsemme jokaisen mahdollisen edistysaskeleen parantaaksemme vauhtia, Ogier sanoi viime viikonloppuna ajetun Walesin MM-rallin jälkeen.

– Meillä on muutamia hyviä ideoita. Tein autolla pienen testiajon Pariisissa ja löysimme suuntalinjoja, mutta meidän pitää saada niille vahvistus testissä. Nämä asiat voivat kiihdyttää meidät takaisin huippuvauhtiin.

Katso alta video, mitä Katalonian MM-rallissa on luvassa!

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja