Citroenin WRC-autoon merkittäviä päivityksiä

Kris Meeke
Kris Meeke Citroenin ratissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroen-tallin kuljettajat saavat päivitetyn WRC-auton käyttöönsä huhtikuussa ajettavassa Korsikan MM-rallissa, kertoo Autosport-lehti nettisivuillaan.

Pidon puute ja auton perän epävakaus ovat vaivanneet Citroen C3 WRC -autoa kaikilla alustoilla. Autoon tehtävillä päivityksillä talli pyrkii selättämään ongelmat. Autosportin mukaan uudet osat ovat jo valmiina ja ne otetaan käyttöön Korsikan rallin testeissä myöhemmin tässä kuussa.

Citroen ei suostunut kommentoimaan tietoja ennen Meksikon MM-rallia, sillä talli keskittyy viikonlopun kilpailuun. Tallin tekninen johtaja Christophe Besse on kuitenkin mielissään tallin kehityskäyrästä ja etenkin Craig Breenin loistavasta kakkossijasta Ruotsin MM-rallissa helmikuussa.

– Olemme menossa oikeaan suuntaan. Ruotsissa käytimme vain sellaisia päivityksiä, jotka olimme tehneet autoon viime vuonna soraralleissa, ja ne näyttivät toimivan hyvin, Besse kertoi Autosportille.

Talli ei ole löytänyt täyttä selitystä sille, miksi Kris Meeken auton turbo petti Ruotsissa.

– On erittäin epätavallista, että lumi pääsee läpi turboon saakka. Meidän pitää ehdottomasti parantaa suodatinta ensi vuodeksi. Auton keulassa ei kuitenkaan ollut merkkejä isommasta törmäyksestä, joten olimme yllättyneitä nähdessämme lunta moottorin sisällä, Besse sanoi.

Kauden kolmas MM-ralli käynnistyy torstaina Meksikossa. Rallit.fi seuraa tiiviisti kilpailun tapahtumia.

Lue myös nämä