Quantcast

Citroenin tallipomolta iso luottamuslause Esapekka Lapille – ”Minulla ei ole epäilystäkään heidän kyvyistään”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Citroën Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenin talliin täksi kaudeksi siirtyneen Esapekka Lapin kausi on ollut helmikuun Ruotsin rallin jälkeen melkoista taaperrusta. 

Ruotsin lumilla Lappi oli toinen, mutta sen jälkeen kyyti on ollut kaukana kärjen vauhdista. Rallikaravaani palaa tällä viikolla Eurooppaan, kun edessä on perinteikäs Portugalin osakilpailu.

– Ensimmäinen lenkki on uusi kaikille, mutta muuten tiet ovat minulle tuttuja ja tykkään niistä kovasti. Niillä teillä voin puskea, Lappi vannoo.

– Portugalin kisa on ralli, josta minulla on paljon kokemusta. Viime vuonna olimme nopeita sekä lauantaina että sunnuntaina. Toivottavasti keli pysyy kuivana, jotta voin ottaa kaiken irti lähtöpaikastani.

Viime vuonna Lappi ajoi vielä Toyotalla. Lopputuloksena oli Portugalista viides sija sekä Power Stagen voitto. Tallipomo Pierre Budar luottaa suomalaiseen.

– Esapekka ja Janne (kartanlukija Ferm) suuntaavat nyt kisoihin, jotka ovat heille paremmin tuttuja. Minulla ei ole epäilystäkään heidän kyvyistään. He pääsevät varmasti samalle tasolle, missä olivat Chilessä parhaimmillaan, ja kehittyvät siitä vielä lisää. Heidän lähtöpaikkansa on iso etu, jos sää pysyy kuivana.

Katso alta ennakkovideo Portugalin MM-rallista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2283,265014″ ap mute]

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat