Citroenin suomalaistähden on pakko onnistua Sardinian saarella – ”Esapekalla on loistava mahdollisuus”

Esapekka Lappi. Kuva: Citroen Racing

Citroenin Esapekka Lapilla on iso näytönpaikka ensi viikolla ajettavassa Sardinian MM-rallissa. Helmikuussa pieksämäkeläinen oli Ruotsin kisassa toinen, mutta sen jälkeen on ollut synkkää. Tulevassa kisassa Lappi ajaa jopa työpaikastaan.

Lapilla on kuitenkin hyvät muistot Sardinian saarelta viime vuodelta, kun suomalaiskuski nousi mielenkiintoisten vaiheiden jälkeen podiumille kolmanneksi. Portugalissa edellisessä kisassa Lappi töpeksi sunnuntaina kaksi kertaa joutuen lopulta keskeyttämään.

– Totta kai olemme ottaneen opiksi Portugalin kisasta. Sardinian rallissa ei pysty ajamaan kaasu pohjassa koko ajan. Varsinkin toisella lenkillä on aina otettava auto huomioon ja välteltävä ne isoimmat kivet. Meillä on ainakin hyvä lähtöpaikka, koska olemme vasta yhdeksäntenä tiellä. Se on meistä kiinni, osaammeko ottaa siitä kaiken irti, Lappi sanailee.

– Jos pystymme ajamaan samaa vauhtia kuin Portugalissa ilman virheitä, niin tulos pitäisi olla hyvä. Olen hyvin päättäväinen, että voin nyt ajaa tasapainoisen ja ehjän suorituksen. ’

Myös tallipomo Pierre Budar korostaa, että suomalaispilotin on otettava hyvästä lähtöpaikasta kaikki mahdollinen etu irti.

– Esapekalla on loistava mahdollisuus lähtöpaikan myötä. Hänen on vain tehtävä varma ja tasainen suoritus. Paketti on pidettävä kasassa koko viikonlopun ajan. Olemme vakuuttuneita, että hänellä kyllä kyvyt riittävät. Nyt me vain tuemme häntä mahdollisimman paljon, jotta hän saa ne kyvyt esiin, Budar summaa.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö