Quantcast

Citroenilla kovat odotukset uutta ralliautoaan kohtaan – debyytti Korsikan MM-rallissa

Stephane Lefebvre
Stephane Lefebvre ja Citroen C3 R5. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenin uusi R5-luokituksen auto esittäytyy ensi viikolla ajettavassa Korsikan MM-rallissa.

Citroen C3 R5 -auton ensimmäiset testit ajettiin syyskuussa 2017. Nyt, puolisen vuotta myöhemmin, auto on valmis MM-erikoiskokeille Stephane Lefebvren ja Yoann Bonaton hyppysissä.

– Ensimmäisen testin jälkeen meillä ei ole ollut yhtäkään ongelmaa tärkeimpien komponenttien kanssa. Moottorin kestävyystesti sujui ilman ongelmia, ja meillä on nyt kohtuullinen määrä testikilometrejä ajettuna, Citroenin asiakaskäyttöön valmistettavien autojen kehityspäällikkö Francois Wales kertoo.

Citroen Racingilla on kovat odotukset C3 R5 -autoa kohtaan jo tällä kaudella. Stephane Lefebvren tehtävänä on markkinoida autoa ajamalla loistavia tuloksia MM-sarjassa.

– Olemme asettaneet tavoitteeksi, että Stephane Lefebvre voittaa C3 R5 -autolla WRC2-luokan mestaruuden ja näyttää auton potentiaalin, suorituskyvyn ja luotettavuuden kaikilla alustoilla, tallipäällikkö Pierre Budar lataa.

Lefebvre on ollut alusta asti mukana uuden ajokin kehitystyössä.

– Hän tuntee auton hyvin ja pääsee valmistautuneena ralleihin, sillä hän ajaa testit ennen jokaista kilpailua. Lisäksi hänellä on kokemusta kisoista, sillä hän ajoi lähes kaikissa MM-ralleissa WRC:llä viime vuonna. Korsikan rallin jälkeen hän kilpailee Portugalin ja Sardinian ralleissa, joiden jälkeen mietimme loppukauden ohjelmaa, Budar kertoo.

Lue myös nämä

  • Uusimmat