Citroen-pomo ylisti tallin WRC-autoa – ja syystäkin: ”Pelasti Krisin ja Paulin hengen”

Kris Meeke
Kris Meeke. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroen-kuljettaja Kris Meekelle ja kartanlukija Paul Naglelle olisi voinut käydä todella pahasti Portugalin MM-rallissa sattuneessa ulosajossa viime viikonloppuna.

Meeke ja Nagle rysäyttivät rajusti ulos lauantaina, kun Amaranten erikoiskoe ajettiin toistamiseen. Meeke ajoi mutkan hieman leveäksi viitosvaihteella, ja Citroen C3 WRC -auto syöksyi vauhdilla päin puita.

Auto romuttui pahemman kerran, mutta kuin ihmeen kaupalla Meeke ja Nagle selviytyivät onnettomuudesta ilman vakavia vammoja. Meeke lennätettiin helikopterilla sairaalaan selkäkipujen vuoksi, mutta pohjoisirlantilaiskuljettaja pääsi pois sairaalasta jo lauantai-iltana.

– Autoon kohdistui muutamia pienempiä iskuja ja sitten yksi erittäin kova isku puusta auton A-pilariin. Se osa autosta kietoutui puun ympärille, Citroenin tallipäällikkö Pierre Budar kertoi Autosportille.

https://twitter.com/OfficialWRC/status/997792056436281344

– Tämä oli isoin törmäys, jonka olen koskaan nähnyt. Citroenilla pitkään työskennelleet henkilötkin sanoivat, että se oli valtava tilanne.

Budar ja muu Citroenin henkilökunta saivat huokaista helpotuksesta, kun he näkivät televisiolähetyksen välityksellä Meeken ja Naglen päässeen omin voimin pois autosta.

– Kun katsoo autoa, ei voi uskoa sitä, että auton sisällä olleet voisivat olla täysin kunnossa. Mutta he olivat. He eivät loukkaantuneet.

Budariin teki erityisen vaikutuksen Citroen C3 WRC -auton suunnittelu ja sen turvallisuus. Tallipomo sai syystäkin ylistää ajokkia.

– Se pelasti Krisin ja Paulin hengen, Budar arvioi.

Meeke oli kiitollinen siitä, ettei tilanteessa käynyt pahemmin.

– Minun täytyy kiittää Citroenia näinkin vahvan auton rakentamisesta sekä lääkintähenkilökuntaa, joka piti minusta hyvää huolta, Meeke sanoi.

Lue myös nämä