Citroen-pomo ylisti Esapekka Lapin tiimihenkeä – ”He muodostavat nyt hyvän aseen tiimille”

Citroenilla oli syytä juhlaan Turkissa. Kuva: Citroen Racing

Citroenin rallitiimi onnistui nollaamaan pikavauhtia pettymyksen elokuussa ajetun Saksan MM-rallin jälkeen, joka meni ranskalaistiimiltä pahasti vihkoon.

Turkissa Citroen juhli kaksoisvoittoa Sebastien Ogierin johdolla. Kuusinkertaisen mestarin tieltä väistynyt Esapekka Lappi täydensi menestyksen.

– Täydellistä! Esapekka ja Janne (Ferm) ottivat perjantaiaamuna kaiken hyödyn irti lähtöpaikastaan. Iltapäivällä he ajoivat äärettömän varmasti, vaikka olosuhteet olivat haastavat. He johtivat kisaa yhdeksän pätkän ajan löytäen oikean rytmin vauhdin kontrolloinnin ja täysillä puskemisen välillä, tallipomo Pierre Budar iloitsi.

– Sen jälkeen he ymmärsivät, että tiimi ei halunnut heidän ottavan yhtään riskejä. Haluankin kiittää heidän upeaa tiimihenkeä. He ovat selvästi ottaneet askeleen eteenpäin C3:n kanssa ja he muodostavat nyt hyvän aseen tiimille, kun me yritämme voittaa mestaruuden Sebastienin ja Julienin (Ingrassia) kanssa, Budar jatkoi.

Katso alta kooste Turkin MM-rallin päätöspäivän kohokohdista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Budaria lämmitti nopea nousu takaisin kirkkaimmalle huipulle Saksan asvalttikisan rajun pettymyksen jälkeen.

– Olen äärettömän ylpeä tästä. Tämä tuo koko tallille varmasti paljon hyvää. Tiimi osoitti Saksan pettymyksen jälkeen, että se on toipunut nopeasti, tiimipäällikkö summasi.

Budar hehkutti luonnollisesti myös seitsemännestä mestaruudesta taistelevaa Ogieria. Ranskalaistallin pomo ylisti Ogierin renkaiden säästämistä sekä oikea-aikaisia iskuja haastavassa rallissa.

– Todellisen mestarin merkki on, kun tietää, milloin on oikea aika hyökätä. Vuosien varrella Seb ja Julien ovat myös osoittaneet, että he eivät luovuta koskaan. Siitä saimme ehdottomasti muistutuksen tänä viikonloppuna.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö