Citroen pomo Loebin comebackista – ”Se on täysin hänen oma päätöksensä”

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: Citroen Racing/@World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenin toimitusjohtaja Linda Jackson sanoo, että Sebastien Loebin mahdollinen täysipäiväinen paluu rallin MM-sarjaan riippuu vain ja ainoastaan miehestä itsestään. Loebille on paikka auki Citroenin tiimissä ensi kaudeksi, mikäli ranskalaiskonkari haluaa palata kokopäiväiseksi rallikuljettajaksi. 

Yhdeksänkertainen mestari palasi tositoimiin Meksikon MM-rallissa ja vauhti oli mykistävää. Myös Korsikalla Loebin iskukyky nähtiin, vaikka hän keskeyttikin kertaalleen perjantaina. Loeb on ajanut edellisen kerran täyden kauden MM-sarjassa vuonna 2012.

– Hänen täysipäiväinen paluunsa rallin pariin riippuu vain ja ainoastaan Loebista itsestään sekä siitä, mitä hän haluaa tulevaisuudessaan tehdä, Jackson vahvistaa Autosportin verkkosivuilla.

 

 

Loeb siis ajoi kaksi kisaa ja palaa vielä ralliauton rattiin Katalonian osakilpailussa lokakuussa. Huhujen mukaan ranskalainen voisi ajaa kilpaa myös Saksan asvaltilla elokuussa, mutta nämä puheet Jackson tyrmää.

– Sebastienin osalta tällä kaudella kyseessä on kolme rallia. Se on suunnitelma ja hänen aikataulunsa.

Jackson on tyytyväinen Loebin vauhtiin, sillä asiaa myös kritisoitiin kauden alussa. Loeb vie ajamissaan kisoissa paikan irlantilaiskuski Craig Breenilta.

– Me teimme oikean päätöksen kauden alussa. Monet ihmiset olivat sitä mieltä, että onko tämä oikea päätös ollenkaan. Mielestämme olemme nyt todistaneen, että päätös oli järkevä, Jackson toteaa.

– Sebastienin tekemisessä voi aina nähdä varmuutta, rauhallisuutta ja itseluottamusta. On mukavaa saada hänen kokemuksensa tiimiimme, ja koko talli voi hyötyä siitä.

 

Korsikalla Loeb olisi ollut jopa voittovauhdissa, mutta lipsahdus kakkospätkällä tuhosi haaveet.

– Tottakai me haluamme aina tuloksia, mutta kukaan ei ollut enemmän asiasta suivaantunut kuin Sebastien itse. Tälläisiä juttuja rallissa vain välillä tapahtuu, Jackson summaa.

 

Lue myös nämä