Citroen-pomo harmitteli Loebin virhettä – ”He maksoivat kovaa hintaa tiedon puutteesta”

Pierre Budar. Kuva: Citroen Racing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin yhdeksänkertaiset mestarit Sebastien Loeb ja Daniel Elena tekivät paluun MM-sarjaan Meksikossa viime viikonloppuna. Tulos oli vähintäänkin kohtuullinen, kun kaksikko oli lopulta viides ensimmäisessä sorarallissaan kuuteen vuoteen.

Loebilla jäi kuitenkin karvas maku suuhun, sillä rengasrikko lauantaina pilasi mahdollisuudet taistella jopa voitosta. Myös Citroenin tallipomo Pierre Budar harmitteli Loebin virhettä, sillä 44-vuotias konkari jäi turhaan vaihtamaan rengasta pätkän varrelle.

– Kaikki me tiedämme heidän kykynsä, mutta kyllä he todella löivät meidät ällikällä. He tekivät jopa pohja-aikoja pätkillä, joilla he eivät olleet aiemmin kisanneet. Jo sen takia he olisivat ansainneet palkintopallosijoituksen, Budar aloittaa.

– Se voi tuntua ihan käsittämättömältä, kun kyseessä on yhdeksänkertaiset mestarit, mutta he maksoivat kovaa hintaa tiedon puutteesta. Heillä ei ollut kokemusta, miten nykyiset WRC-renkaat toimivat rengasrikon jälkeen. Toivotaan, että vastoinkäymiset jäävät tähän ja he ovat podiumilla sitten ensi kisassa Korsikalla.

Budar oli varsin tyytyväinen tallinsa suoritukseen, vaikka toki Loebin rengasrikkoepisodi jäi kaivelemaan. Silti Citroen on nyt ollut kahdessa rallissa putkeen podiumilla ja se on hyvä signaali vaisun viime kauden jälkeen.

– Tämä oli tosiaan toinen podium peräjälkeen ja se osoittaa, että olemme menossa oikeaan suuntaan. Olemme myös vain pisteen päässä kakkostilasta valmistajien MM-sarjassa. Meillä oli parhaillaan molemmat autot top3:ssa, joten välillä toivoimme vieläkin parempaa lopputulosta. Tälläistä se kilvanajo kuitenkin on, Budar summaa.

Rallin MM-sarja jatkuu huhtikuun alkupuolella Korsikalla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat