Citroen laittoi kaikki peliin Ogierin mestaruustaistelun vuoksi – isot päivitykset tulossa Kataloniaan

Sebastien Ogier. Kuva: Citroen Racing

Citroenin rallitalli aiheutti laajalti huomiota Katalonian MM-rallia valmistavilla testeillään. Tiimi on tuomassa kauden toiseksi viimeiseen osakilpailuun isot päivitykset sekä auton etu- että takapään aerodynamiikkaan.

Ranskalaistiimi testasi Katalonian soralla ja asvaltilla ajettavaa kisaa varten neljä päivää. Esapekka Lappi ja testikuski Eric Camilli ajoivat yhden päivän. Maailmanmestaruudesta taisteleva Sebastien Ogier käskytti C3 WRC:tä kaksi ajopäivää.

– Ainoa mitä voin sanoa asian suhteen on, että teemme sen kanssa täysillä töitä, Citroenin tekninen johtaja Olivier Maroselli toteaa WRC.comin verkkosivuilla.

Katso alta video, mitä Katalonian MM-rallissa on luvassa! Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Citroen on ollut pahoissa ongelmissa kauden aiemmissa asvalttiralleissa. Edellinen asvalttikisa elokuussa Saksassa oli paha pettymys. Maroselli kuitenkin uskoo tiiminsä selvittäneen auton aliohjautuvuuteen liittyvät ongelmat.

– Olemme pääasiassa kehittäneet ja työskennelleet tasauspyörästön lukkojen kanssa. Löysimme kiinnostavia ideoita jo Satoryn tehdasradalla, joita sitten pystyimme viemään eteenpäin enemmän rallin kaltaisilla teillä, Maroselli sanoo.

– Nyt käytimme myös ensimmäisen kerran asvaltilla uutta etupään geometriaa, joka meillä oli jo Suomessa. Teimme töitä lisäksi iskunvaimentimien kanssa. Kun kaikki palaset yhdistää, niin olemme ratkaisseet aliohjautuvuuden ongelman. Se oli meidän isoin ongelma edellisissä asvalttikisoissa. Auton balanssi on kehittynyt, ja kuskit ovat siitä luottavaisia.

Maroselli kuitenkin huomauttaa, että lopullinen totuus nähdään vasta Kataloniassa.

– Mikään ei korvaa itse kisaa. Me emme osaa vielä sanoa, riittääkö meidän kehitys suorituskyvyn kannalta. Teemme kuitenkin töitä aivan loppuun asti.

Lue lisää: Citroenin WRC-autossa uusi takasiipi – mallia otettu Toyotasta (video) 

 

 

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö