Chilen MM-rallin reitti julkaistu – Esapekka Lapin raju ulosajopaikka mukana reitillä

Chilen MM-ralli ajetaan samalla kaavalla kuin viime vuonna, mutta mukana on uusia pätkiä.
Ott Tänak voitti Chilen MM-rallin viime vuonna. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Chilen ralli on nyt kolmatta kertaa osana MM-sarjaa. Rallin tiestö on hyvin eri luonteista kuin naapurimaassa – tiet ovat jouhevia ja hyväpintaisia verrattuna Argentiinan teknisiin röykkyihin.

Tämän vuoden rallin Rally Guide 1 on julkaistu. Siitä selviää erikoiskoelistaus ja muutamia muita faktoja, mutta ei tarkkaa reittiä kartan muodossa. Tiedossa kuitenkin on, että rallin seremoniastartti on nyt siirretty Los Angelesin kaupungista kisakeskus Concepcioniin, ja testierikoiskoe Conuco on kokonaan uusi pätkä Concepcionin koillispuolella.

Viime vuoden tapaan Chilen MM-rallissa ei ole laisinkaan yleisöerikoiskoetta. Vuonna 2019 rallissa kaasuteltiin katupätkä, jossa tynnyrinkierto aiheutti kirjaimellisesti ylitsepääsemättömiä ongelmia paikalliselle kuljettajalle.

Perjantain erikoiskokeet ovat täysin samat kuin viime vuonna. Rallin avaava Pulperian erikoiskoe muistetaan Esapekka Lapin rajusta ulosajosta viimeisessä mutkassa.

Lauantain kolmas ja rallin pisin pätkä Maria las Cruces on säilynyt samana viime vuodesta, mutta päivän kaksi muuta pätkää ovat uusia. Päivän avaava Pelun-niminen erikoiskoe ajettiin vuoden 2019 kisassa, ja osa siitä oli mukana viime vuonna Chivilingo-nimisellä erikoiskokeella, joten varmasti ainakin osa reitistä on tuttua. Viime vuonna lauantain suurin puheenaihe oli pehmeiden renkaiden kuluminen lenkin loppua kohden.

Sunnuntain pätkät ovat kokonaan eri suunnalla kuin viime vuonna. Päivän ensimmäinen erikoiskoe Laraquete on nimellisesti uusi, mutta saattaa sisältää samoja osuuksia kuin vuoden 2019 avauspätkä El Pinar, joka on aivan Laraqueten kylän lähistöllä. Sen sijaan Bio Bion Power Stage -erikoiskoe on nimeltään tuttu, mutta Rally Guiden mukaan se on kokonaan uusi. Tähän viittaa myös dokumentissa kerrottu matka huoltoparkkiin, joka on pidempi kuin vuoden 2019 Power Stagelle tai viime vuoden testipätkälle.

Chilen MM-ralli ajetaan 28.9-1.10.

Lue myös nämä