Carlos Sainz voitti kautta aikain ensimmäisen Saudi-Arabiassa järjestetyn Dakar-rallin

Carlos Sainz
Carlos Sainz. Kuva: Marcelo Maragni/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Espanjalainen Carlos Sainz on voittanut legendaarisen Dakar-rallin. ”El Matador” nappasi uransa kolmannen voiton perjantaina päättyneessä klassikkokisassa.

Dakar-ralli järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa Saudi-Arabiassa. Yli 5 000 etappikilometrin jälkeen Sainz oli ykkönen reilun kuuden minuutin turvin ennen Toyotalla ajavaa Nasser Al-Attiyahia.

– Olen todella onnellinen. Tämän eteen on tehty paljon töitä. Olen harjoitellut paljon fyysisesti sekä treenannut tiimin kanssa. Me aloitimme vahvasti heti avausetapilla ja siitä asti olemme menneet kaasu pohjassa, onnellinen espanjalaiskonkari summaa kilpailun verkkosivuilla.

Kolmanneksi rallissa tuli Sainzin tavoin Minillä ajanut Stephane Peterhansel. ”Mr. Dakar” oli vielä ennen lyhyttä päätösetappia taistelussa kiinni toisesta sijasta, mutta tyytyi lopulta pronssitilaan. Eroa tallikaveri Sainziin jäi vajaat kymmenen minuuttia.

Peterhansel oli lopulta tyytyväinen tulokseen, sillä vaimo Andrea joutui viime hetkillä jäämään pois kartanlukijan tehtävistä.

– Nyt on taas yksi kisa pulkassa. Tilanne tuntui menevän huonoon suuntaan, kun Andrean oli jäätävä pois. Kaiken kaikkiaan pääsimme kisan läpi ja saimme sen sijan, minkä ansaitsimme. En tiedä vielä, onko tämä viimeinen Dakar-rallini. Pitää puhua siitä Andrean kanssa, yli 30 kertaa klassikkorallin selvittänyt Peterhansel totesi.

– Olen aika onnellinen. Teimme hyvää työtä ja se riitti toiseen sijaan. Toki olisimme halunneet voittaa. Teimme pari isoa virhettä matkan aikana ja meillä oli myös hirveästi rengasrikkoja. Tulen takaisin ensi vuonna voittaakseni. Tarvitsen vain hieman enemmän onnea, Al-Attiyah puolestaan sanoi.

Formuloista paremmin tunnettu Fernando Alonso oli päätösetapilla neljäs, mikä oli myös espanjalaisen uran ensimmäisen Dakarin paras etappitulos. Myös vaikeuksia riitti Alonson matkalla ja lopulta mies oli tuloksissa 13:s vajaat viisi tuntia kärkeä perässä.

Aiemmat voittonsa Dakarissa Sainz on ajanut vuosina 2010 Volkswagenilla ja 2018 Minillä.

Dakar-rallin tilanne lopputulokset:
1. Carlos Sainz     Mini  (ESP) 41.59,17
2. Nasser Al-Attiyah  Toyota (QAT)  +6.21
3. Stephane Peterhansel Mini  (FRA)  +9.58
4. Yazeed Al-Rajhi   Toyota (KSA)  +49.10
5. Giniel de Villiers  Toyota (RSA) +1.07,09
6. Orlando Terranova  Mini  (ARG) +1.12,15
7. Bernhard ten Brinke Toyota (NED) +1.18,34
8. Mathieu Serradori  Century (FRA) +1.59,21
Etapin 12 nopeimmat:
1. Nasser Al-Attiyah  Toyota (QAT)  1.17,30
2. Yasir Seaidan    Mini  (KSA)  +1.32
3. Orlando Terranova  Mini  (ARG)  +3.16
4. Fernando Alonso   Toyota (ESP)  +3.25
5. Stephane Peterhansel Mini  (FRA)  +3.31
6. Carlos Sainz     Mini  (ESP)  +3.56
7. Giniel de Villiers  Toyota (RSA)  +4.31
8. Bernhard ten Brinke Toyota (NED)  +4.40

Lue myös nämä